Kayseri - Mahkumlar Aileleri İçin ´Perde´ Dedi - Son Dakika
Güncel

Kayseri - Mahkumlar Aileleri İçin ´Perde´ Dedi

Kayseri - Mahkumlar Aileleri İçin ´Perde´ Dedi

Kayseri Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nda 45 Günde Hazırlanan Ünlü Yazar Turgut Özakman'ın "ah Şu Gençler" Adlı Oyunu Kekeçoğlan Lakabıyla Ünlenen Tiyatro Sanatçısı Fatih Altın Eğitmenliğinde 11 Hükümlü Tarafından Ailelere Sahnelendi. Hüznü ve Eğlenceyi Birarada Yaşayan Mahkum Yakınları, Sahnelenen Eseri Beğeniyle İzledi.

04.06.2010 20:58

KAYSERİ Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nda 45 günde hazırlanan ünlü yazar Turgut Özakman'ın "Ah Şu Gençler" adlı oyunu Kekeçoğlan lakabıyla ünlenen tiyatro sanatçısı Fatih Altın eğitmenliğinde 11 hükümlü tarafından ailelere sahnelendi. Hüznü ve eğlenceyi birarada yaşayan mahkum yakınları, sahnelenen eseri beğeniyle izledi.

Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Silver Tiyatro Salonu'nda 45 günlük sürede hazırlanan oyunda, kurum ikinci müdürü Ferhat Ünal, infaz koruma memuru Abdullah Memiş ve 11 hükümlü olmak üzere 13 kişilik ekip,Turgut Özakman'ın Türkiye'de en çok sahnelenen "Ah Şu Gençler" oyununu, ilk olarak mahkum yakınlarına sergiledi. Eğlenceyi ve hüznü birarada yaşarken, bazı mahkum yakınları gözyaşlarını tutamadı. Ekipteki hükümlü ve tutukluların oyun bazı bölümlerinde kadın kılığında sahneye çıkmaları yakınları tarafından alkışlandı. Kayseri'li tiyatro sanatçısı Kekeçoğlan olarak tanınan Fatih Altın eğitmenliğinde hazırlanan oyunda mahkumların hükümlü ve tutukluların verimli üretken bireyler olarak toplum yaşamına kazandırılması hedefleniyor.

6 Haziran'a kadar gösterimi sürecek olan oyunu izlemek üzere ünlü tiyatro sanatçıları " Yosi Mizrahi, Şefik Onatoğlu, İpek Tuzcuoğlu, Ebru Hekimoğlu, Faruk Karaçay, Ender Yiğit, Yalçın Özden, Hüseyin Akşen, Ebru Karanfilci, Selçuk Uluergüven, Ali Yaylı, İhsan Ustaoğlu, Resul Okan, Tuna Arman, Özden Özgürdal, Yakup Yavru ve Ayşen Gruda'nın da geleceği ifade edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri - Mahkumlar Aileleri İçin ´Perde´ Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement