KCK Davasında 30 Sanığa Tahliye - Son Dakika
Güncel

KCK Davasında 30 Sanığa Tahliye

Mahkeme, KCK ana davasında tutuklu bulunan Hasan Hüseyin Ebem ve Abdullah Eflatun dışında 30 sanık hakkında tahliye kararı verdi.

01.07.2014 16:23  Güncelleme: 16:50

Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması ve tutukluluk sürelerinin 5 yıla indirilmesinin ardından PKK'nın çatı örgütü KCK davasında tahliyeler sürüyor. Davada 30 sanık daha tahliye edildi. Öte yandan HDP MYK Üyesi Meral Danış Beştaş, KCK ana davasında sadece Hasan Hüseyin Ebem ve Abdullah Eflatun'un tahliye edilmediğini söyledi.

32 KİŞİ İÇİN DÜN BAŞVURU YAPILMIŞTI

Diyarbakır'da KCK ana davasına bakan 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuran avukatlar, aralarında eski belediye başkanlarının da bulunduğu 32 kişi için tahliye talebinde bulunmuştu.

TAHLİYELER ARASINDA ÖNEMLİ İSİMLER BULUNUYOR

Tahliye edilenler arasında Kürt siyasetinin önemli isimlerinden DTP Diyarbakır İl Başkanlığı da yapmış eski Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay ile Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin bulunuyor.

"TAMAMININ TAHLİYE EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ"

Sanık avukatlarından Cihan Aydın dün yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin uzun tutukluluk süresi kapsamda verdiği kararlar çerçevesinde müvekillerinin tamamının tahliye edilmesi beklediklerini söylemişti.

2 İSME TAHLİYE KARARI ÇIKMADI

Başvurulanlardan Hasan Hüseyin Ebem ve Abdullah Eflatun hakkında ise tahliye tutukluluk süreleri 5 yılı bulmadığından ve başka davalarda yargılandıklarından tahliye kararı verilmedi.

KCK Davasında 30 Sanığa Tahliye
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel KCK Davasında 30 Sanığa Tahliye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • ZAFER: TÜM KCKLILAR CIKICAK DEMİŞLERDİ BİZLERDE OLMAZ DEMİŞTİK HAYALDİ GERÇEK OLDU AK PARTİ İÇERDE BİR PKK BIRAKMAYACAKLAR 6 9 Yanıtla
  • HAKAN: Tüm Pkk Kck hepsini çıkartıyorlar..Ünvlerdeki Kck Pkk yapılandırmaları dahada artacak bu gidişle Hepsini çıkardılar cok yazık 5 9 Yanıtla
  • ALİ: Çok yazık gerçekten tüm kcklıları çıkartacak akp diyorlardıda inanmıyordum harbiden büyük bir oyun var 7 2 Yanıtla
  • CEMAL: TÜM KCKLILARI CIKARTACAKLAR DEMİŞTİM CIKARTIYORLAR. 7 2 Yanıtla
  • ASD: Yarasın! 7 2 Yanıtla
  • RİZELİ: Akp gözümde iyice düştü tüm sülalece oy versekte ben vermeyeceğim 6 2 Yanıtla
  • sakın türkiyeyi bölmeye kalkmayın: : Şunu unutmayalım eğer türkiye karışır ve kürtlerin yaşadığı bölgeler ayrılırsa.1. batıda yaşayan kürt sayısı doğu ve güneydoğuda yaşayan kürtler kadar var. ayrılma durumunda bunlar ister istemez tedirgin olacak ve geri dönüş. o zaman geri dönenlerle oradaki kürtler birbirini yer. ..2.küçülmüş türkiye yine ayakta kalır.halk daha zengin ve mutlu yaşar.eski öneminden fazla bir şey kaybetmez. 3. kürt türk evliliğinden doğan 5 milyon melezin büyük bir kısmı türklüğü seçer...4.kürt bölgeleri arasında zenginlik farkı çok olunca kürtler arası korkunç bir iç savaş başlar.5.şiiler kürtlere hücum eder.6.dış devletler müdahale eder ve kürdistan zenginliklerini paylaşır. 7.kürtler darmadağın olur. ve türkiye yi ararlar..Kürtlerin aklı selimleri bu durumu gayet iyi bildiği için ayrılma fikrine karşılar.Elbette ekonomik ve sosyal haklar istenecek.ama bu terörle değil demokratik yollardan.bANA AJAN TIRŞIKCI NE DERSENİZ DEYİN AMA TÜRKİYE BÖLÜNÜRSE 50 YIL İÇİNDE ORTADA KÜRT DİYE BİR ŞEY KALMAZ. 5 2 Yanıtla

Advertisement