Kırıkkale'de Mühimmat Deposunda Patlama - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale'de Mühimmat Deposunda Patlama

Kırıkkale\'de Mühimmat Deposunda Patlama

Kırıkkale'de Makine Kimya Endüstrisi'ne ait mühimmat deposunda patlama oldu.

21.08.2013 08:51  Güncelleme: 10:01

Kırıkkale’de Makine Kimya Endüstrisi’ne ait mühimmat deposunda patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çıkan yangına itfaiye ekiplerince müdahale ediliyor. İlk belirlemelere göre olayda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.Kırıkkale Valisi Ali Kolat, yaptığı açıklamada, saat 21.00 sıralarında Hasandede bölgesinde patlama meydana geldiğini belirterek, “Akabinde yangın çıktı. Patlama sonucunda ölen ya da yaralanan kimse olmadı. Bölgede olduğu söylenen 5 kişiye de sonradan ulaşıldı. Mühimmatla ilgili bir sıkıntı yok. Yangın son derece yaygın bir şekilde bölgeyi sardı. Yangın yerleşim yerini biraz tehdit eder nitelikte. Barut fabrikasının kısmi bir deposunun bulunduğu yerde ciddi bir şey yok. Bölge kontrol altına alındı ve gerekli müdahaleler yapılıyor” dedi.

BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI:

"PATLAMA, ÇEVREDE ORMAN YANGININA NEDEN OLMUŞ OLUP, BAŞBAKANLIK AFAD KOORDİNASYONUNDA BÖLGEYE KIRIKKALE VE ANKARA’DAN İTFAİYE EKİPLERİ İLE BİRLİKTE 4 ADET AMBULANS VE 1 UMKE ARACI SEVK EDİLMİŞTİR"

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Kırıkkale'de Makine Kimya Endüstri Kurumuna ait mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın orman yangınına neden olduğunu, olayla ilgili şu ana kadar ölü, yaralı ve kayıp ihbarının yapılmadığını bildirdi.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Kırıkkale- Kayseri yolu 30 kilometresinde bulunan Makine Kimya Endüstrisi’ne ait bir mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın çevrede orman yangınına neden olduğu kaydedildi. Açıklamada, Başbakanlık AFAD koordinasyonunda bölgeye Kırıkkale ve Ankara’dan itfaiye ekipleri ile birlikte 4 ambulans ve 1 UMKE aracının sevk edildiği belirtildi.

Ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü, Kırıkkale Belediyesi, Hasandede Belediyesi, Tüpraş ile ilgili kurum ve kuruluşlara ait ekiplerin de çalışmalara katılmak üzere bölgeye intikal ettiği ifade edilen açıklamada, şu ana kadar herhangi bir ölü, yaralı ve kayıp ihbarının yapılmadığı ve gelişmelerin Başbakanlık AFAD tarafından takip edildiği belirtildi.

PATLAMANIN ARDINDAN ÇIKAN YANGIN HAVADAN VE KARADAN KONTROL ALTINA ALINDI

Bölgeye sevk edilen itfaiye ve orman işletme ekipleri yangını kontrol altına alarak sabah saatlerine kadar çalışmalarını sürdürdü. Günün ilk ışıkları devam eden küçük çaplı yangınlar ise hem havadan uçakla hem de karadan orman işletme ekiplerince söndürüldü. Henüz belirlenemeyen patlamanın sebebi yapılan incelemenin ardından belirleneceği bildirildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale'de Mühimmat Deposunda Patlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement