KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu "Bölgesel ve Uluslararası Markalar Ödül Töreni"ne katıldı - Son Dakika
Güncel

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu "Bölgesel ve Uluslararası Markalar Ödül Töreni"ne katıldı

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu "Bölgesel ve Uluslararası Markalar Ödül Töreni"ne katıldı

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Ortak bir çıkış yolu bulabilirsek süratle müzakerelere başlayıp gelecek yılın ilk çeyreğinde bu Kıbrıs sorununu temelli olarak ortadan kaldıracak bir çözüm şek...

23.11.2013 19:27

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Ortak bir çıkış yolu bulabilirsek süratle müzakerelere başlayıp gelecek yılın ilk çeyreğinde bu Kıbrıs sorununu temelli olarak ortadan kaldıracak bir çözüm şeklini ortaya çıkarıp referanduma sunacağız" dedi.

Eroğlu, temaslarda bulunmak üzere geldiği Gaziantep'te, Gaziantep Medya Platformu Derneği (GAMEP) ve Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) tarafından Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Bölgesel ve Uluslararası Markalar Ödül Töreni"ne katıldı.

Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, müzakereleri tekrar başlatmak için Rum Lider Nikos Anastasiyadis'ın 9 ay önce seçilmiş olmasına rağmen hala masaya gelmediğini söyledi.

Rum tarafının müzakerelere başlamak için ortak açıklama önerisinde bulunduğunu belirten Eroğlu, "Rum Lider Nikos Anastasiyadis, 'önce ekonomik sorunları aşayım, sonra bir ortak açıklama ile müzakere masasına geleceğim' dedi. Ortak açıklamasında da istediği, daha müzakere masasına oturmadan, müzakere başlamadan alacağını almaktır. Böyle bir müzakere zaten dünyada yoktur. Oturup konuşacağız. Al-verlerle bu işi bitireceğiz. Ama müzakere masasına şu anda gelmiş değildir" diye konuştu.

Pazartesi günü Rum Lider Nikos Anastasiyadis ile görüşeceklerini kaydeden Eroğlu şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı seçildiğim zaman BM Genel Sekteri Ban Ki Mun, 'önceki cumhurbaşkanının yaptığı görüşmeleri bıraktığı yerden devam etmeye hazır mısın' diye benden garanti istemişti. Bırakıldığı yerden ben müzakerelerin devamına hazırım diye bir taahhüt mektubu yazmıştım. Şimdi aynı taahhüdü Rum cumhurbaşkanından istedi, ancak taahhüd vermedi. Taahhüt vermediği gibi, 'ben her yapılanı kabul etmem' diyerek, yeni bir taktik ortaya koydu. Pazartesi görüşeceğiz. Ortak bir çıkış yolu bulabilirsek süratle müzakerelere başlayıp gelecek yılın ilk çeyreğinde bu Kıbrıs sorununu temelli olarak ortadan kaldıracak bir çözüm şeklini ortaya çıkarıp referanduma sunacağız."

KKTC'de 1976'dan beri aktif siyasetin içinde olduğunu dile getiren Eroğlu, "Siyasette faaliyet yürütürken hep anavatan Türkiye ile, Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri ile diyalog içinde yaşamımızı devam ettirdik. 19 yıl devam eden başbakanlık dönemimde, Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri ile ilişkileri hep iyi yerlere taşma niyetinde oldum ve hep 'anavatan olmadan KKTC olmaz' dedim. Dün olduğu gibi bugün de KKTC'ye hükümet edenlere, anavatan Türkiye Cumhuriyetleri hükümetleri ile ilişkilerinizi devam ettiriniz ve en sıcak noktaya taşıyınız diye tavsiye ediyorum" dedi.

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca da, ülke ekonomisinin makro çerçevede son derece parametreleri yüksek iyileşme sağlandığını belirterek, ihracatı artırmak zorunda olduklarını vurguladı.

GAMEP Başkanı Nazmi Özkoyuncu ise 20 ili kapsayan 50 markaya ödül verileceğini, sadece Gazinatep değil diğer bölgelerdeki sanayi tesislerine ivme kazandırmayı amaçladıklarını kaydetti. Özkoyuncu, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun da katılımı ile bu yılki ödül töreninin çok daha anlam kazandığını belirtti.

Konuşmaların ardından Eroğlu, başarılı kuruluşlara ödüllerini verdi. ASKON Başkanı Mustafa Koca, tören sonunda Eroğlu'na, gümüş Osmanlı hırkası hediye etti.

Törene AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Halil Mazıcıoğlu, Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu 'Bölgesel ve Uluslararası Markalar Ödül Töreni'ne katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement