Kobider Başkanı Özgenç: "Kurban Bayram Tatili Uzatılmamalı" - Son Dakika
Güncel

Kobider Başkanı Özgenç: "Kurban Bayram Tatili Uzatılmamalı"

Kobider Başkanı Özgenç: "Kurban Bayram Tatili Uzatılmamalı"

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olmasının, en fazla esnafa darbe vuracağını öne sürerek, "Bayram tatili 10 gün olursa bayram alışverişi umulduğu gibi olmayacaktır"...

02.09.2012 16:28

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olmasının, en fazla esnafa darbe vuracağını öne sürerek, "Bayram tatili 10 gün olursa bayram alışverişi umulduğu gibi olmayacaktır Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olmasının, en fazla esnafa darbe vuracağını öne sürerek, "Bayram tatili 10 gün olursa bayram alışverişi umulduğu gibi olmayacaktır. Maalesef her bayram öncesi malum çevrelerce ortaya atılan uzun tatil söylentileri ile birlikte erken karar verilmemesinin belirsizliği işletme sahiplerini endişelendiriyor" dedi.

Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Kurban Bayramı tatilinin 22 Ekim Pazartesi günü başlatılıp 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'yla birlikte 10 güne çıkarılmasını istediğini hatırlattı. Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olmasının, en fazla esnafa darbe vuracağını iddia eden Özgenç, şunları ifade etti:

"Ülkemizin önemli dinamiklerinden olan esnaf kesimi turizm uğruna mağdur edilmemelidir. Ekonomi sadece turizmden ibaret değil. Sırf turizmciler ve seyahat acenteleri daha fazla para kazanabilsin diye yerleşik düzendeki insanlar tatile teşvik edilmemeli. Bayram tatili 10 gün olursa bayram alışverişi umulduğu gibi olmayacaktır. Maalesef her bayram öncesi malum çevrelerce ortaya atılan uzun tatil söylentileri ile birlikte erken karar verilmemesinin belirsizliği işletme sahiplerini endişelendiriyor."

-"ESNAF VE KOBİ'LER BAYRAM TATİLLERİNE MÜDAHALE EDİLMESİNDEN RAHATSIZ"-

Özgenç, esnaf ve KOBİ'lerin bayram tatillerine müdahale edilmesinden rahatsız olduklarını belirterek, tatillerinin takvim günlerine göre ayarlanmasını istedi. 9 günlük tatil yerine, bayramların eskiden olduğu gibi kendi süresinde kutlanması gerektiğini vurgulayan Özgenç, "Kültür ve Turizm Bakanı'ndan başka birileri neden çıkıp konuşmuyor? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu duruma el koymasını bekliyoruz. Bakanlar Kurulu'nda belirsizliği ortadan kaldırmak için tatilin uzatılmaması yönünde bir karar verilmesini bekliyoruz" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kobider Başkanı Özgenç: 'Kurban Bayram Tatili Uzatılmamalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement