Konya'da 'Dünya Rabia Günü' Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Konya'da 'Dünya Rabia Günü' Açıklaması

Konya\'da \'Dünya Rabia Günü\' Açıklaması

Konya’da “14 Ağustos Dünya Rabia Günü” etkinlikleri kapsamında Genç Memur-Sen İl Temsilciliği ve Rabia Platformu basın açıklaması yaptı.

14.08.2014 16:36

Konya'da "14 Ağustos Dünya Rabia Günü" etkinlikleri kapsamında Genç Memur-Sen İl Temsilciliği ve Rabia Platformu basın açıklaması yaptı.

Mısır'daki askeri darbenin ardından yaşanan katliamları unutturmamak için ilan edilen "Dünya Rabia Günü" dolayısıyla Rabia Platformu, Genç Memur-Sen üyeleri ve vatandaşlar Kayalıpark alanında bir araya geldi. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Genç Memur-Sen adına açıklama yapan İbrahim Çetin, 14 Ağustos'un insanlığın dünyaya sahip çıkma, ümmetin adaleti ve merhametini dünyaya hakim kılmaya karar verdiği gün olduğunu söyledi. Çetin, "Hürriyete sınırsızca aşık Esma'ların Rabia Meydanı'ndaki özgürlük ve demokrasi nidalarını, ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden bir yıl geçti. 14 Ağustos ümmetin adaleti ve merhameti dünyaya hakim kılmaya karar verdiği gündür. 14 Ağustos Dünya Rabia Günü'dür. Rabia Günü, insanlığın vicdanlara seslenme günüdür. Rabia Günü, ümmetin kim olduğuna bakmaksızın mazlumlara el verme günüdür. Biz Rabia gençliği olarak, Esma'nın yolunda giden dünya gençleri olarak, insanlığın vicdanının bu çağdaki güçlü sesleri olarak, ümmetin bu çağı kuşatan merhamet, adalet ve medeniyet nefesi ve neferleri olarak söz veriyor ve diyoruz ki; insanlığı ve ümmeti ayağa kaldıracağız. Zulme direneceğiz, zalimin karşısında diz çökmeyeceğiz. Emperyalistlere biat etmeyecek, küresel sömürü düzenine son vereceğiz. Rabia Meydanı'nda yakılan özgürlük ateşini söndürmeyeceğiz. Mısır'ı Sisi'den, Suriye'yi Esed'den, Filistin ve Gazze'yi İsrail ve siyonizmden, Doğu Türkistan, Kerkük, Keşmir, Musul, Halep, Telafer, Şengal, Orta Afrika Cumhuriyeti, Patani ve Arakan'ı zulümden, zalim yönetimlerden ve onların küresel patronlarından kurtaracağız. Herkes sussa, herkes gözünü yumsa ve herkes sırtını dönse bizler Rabia gençliği olarak Filistin'de, Suriye'de, Arakan'da, Mısır'da yapılan zulümlere sessiz kalmayacağız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından hayatını kaybeden Müslümanlar için dualar edildikten sonra Mısır'da şehit edilen Esma'nın babasının kızına yazdığı mektup okundu. Grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konya'da 'Dünya Rabia Günü' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement