Kurban Kesim Yerinde Muhtemel Kazalara Anında Müdahale - Son Dakika
Güncel

Kurban Kesim Yerinde Muhtemel Kazalara Anında Müdahale

Kurban Kesim Yerinde Muhtemel Kazalara Anında Müdahale

Yaklaşan Kurban Bayramıyla Birlikte Hazırlıklar da Başladı.

08.11.2010 15:10  Güncelleme: 15:11

Yaklaşan kurban bayramıyla birlikte hazırlıklar da başladı. Beylikdüzü genelinde kurban satış ve kesim yeri olarak belirlenen Kavaklı Mahallesi Volvo Kavşağı'nda Beylikdüzü Belediyesi tarafından oluşturulan tesiste, muhtemel kazalara ilk yardım için bayram süresince alanda bir hemşire ve ambulans hazır bulunacak.

Kurban satış ve kesim yerini denetim amacıyla ziyaret eden Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Tahir Sert, kesim konteynırlarını inceleyip, hayvan sahipleriyle görüşerek bilgi aldı. Alandaki düzenden ve satışlardan memnun olduklarını bildiren hayvan sahipleri, bayrama kadar ellerindeki ürünlerin tükeneceği yönünde görüş bildirdiler.

Hayvan sahipleri satışlardan memnun

Beylikdüzü Belediyesi tarafından kurban satışı ve kesim yerinde hayvan satıcıları ve vatandaşların rahat edebilmesi için oluşturulan modern tesiste, çevre temizliği ve hijyene büyük özen gösteriliyor. Kurban kesiminde sertifikası ve portör muayeneleri yapılmış kasaplar görev alacak. Bir büyükbaş hayvan kesim ve parçalama işleminin 20-25 dakikada tamamlandığı alanda, hiç kimse mağdur olmayacak.

Kurban satış ve kesim yerinde bir veteriner ile muhtemel kazalara karşı da alanda ambulans ve bir hemşire görev yapacak. Alanda ayrıca açılan Kızılay standında isteyen herkes yardıma ihtiyacı olanlara bağış yapabilecek.

Beylikdüzü genelinde kurban satışı yalnızca belediye tarafından kurulan Volvo Kavşağı'nda yapılırken, özel kesim yerleri olarak da Marmara Evleri İhlas Sitesi 1 ve 2. kısım ile Dereağzı Mahallesi'nde bulunan Gürpınar Kız Kuran Kursu da bayram süresince faaliyet gösterecek.

Zabıta ekipleri kaçak kesime izin vermeyecek

Zabıta ekiplerinin güvenlik ve kontrolü sağladığı alanda, kurbanlarını cadde, sokak, park, meydan ve otoban kenarlarında ve ilan edilen kesim yerleri dışında kesenlere Çevre, Hayvanları Koruma, Hayvan Sağlığı Zabıtası ve Kabahatler Kanunu'na aykırı davranmaları nedeniyle gerekli idari ceza uygulanacak.

Alanda bulunan 5 büyük çadırda şuan 80 büyükbaş ile 117 küçükbaş hayvan bulunuyor. Büyükbaş hayvanlarda fiyat aralığı 4 bin ila 8 bin TL arasındayken, küçükbaşlar da ise 800 TL ila 1200 TL arasında değişiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kurban Kesim Yerinde Muhtemel Kazalara Anında Müdahale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement