Kybela Ödülü Sigmar Gabriel'e - Son Dakika
Güncel

Kybela Ödülü Sigmar Gabriel'e

Kybela Ödülü Sigmar Gabriel\'e

Türk Alman Dostluk Ödülü Kybele, siyaset dalında Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Gabriel'e verildi.

08.05.2014 19:59

Türk-Alman Dostluk Ödülü Kybele, siyaset alanında Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel'e verildi.

Türk Alman Dostluk Federasyonunun (DTF), Türkiye ve Almanya arasında dostluk ilişkilerinin gelişmesinde katkıları bulunan kişilere verdiği geleneksel Kybele Ödülü'ne, siyaset dalında layık görülen Sigmar Gabriel'e ödülünü, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül takdim etti.

Almanya'nın Münih kentinde faaliyetlerini sürdüren DTF'nin Başkanı Cihan Sendan da ödülleri Bavyera Eyalet Meclisi'nde törenle verdiklerini ancak Gabriel'in programının yoğunluğu nedeniyle Berlin'de takdim etmeyi uygun bulduklarını açıkladı.

Sendan, törende yaptığı konuşmada, SPD liderinin Almanya'daki Türkler ile özellikle Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilere yaptığı katkılar nedeniyle verildiğini ifade etti. Sendan, Gabriel'in partisi SPD'de diğerlerinden 5 kat daha fazla göçmenin görev yaptığına dikkati çekerek bundan dolayı kendisini tebrik etti.

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'de ödülü takdim ederken yaptığı konuşmada, dünya sosyal demokratlarının merkezinde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek "50 yıllık büyük bir çınar Gabriel Türkiye'ye dünya insanlığının barışına yapmış olduğu katkılardan dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.

SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel de dostluk ödülü Kybela'yı almaktan büyük şeref ve mutluluk duyduğunu söyleyerek Türkçe teşekkür etti.

DTF'in çok önemli ve başarılı işler yaptığını kaydeden Gabriel, Türkiye ve Almanya arasındaki dostluğun önemine dikkati çekerek "Almanya'da göçmenler olmasaydı sıkıcı bir yer olurdu" dedi.

Almanya'da çalışan Türk işçilerin ülke ekonomisine yaptıkları katkının yadsınamaz olduğunu vurgulayan Gabriel, problemlerin bitmediğini ancak adım adım çözmeye devam edildiğini kaydetti.

Sigmar Gabriel Almanya'da çıkartılan çifte vatandaşlık yasasının Türk toplumunun eleştirisini topladığı bildiğini anlatarak şöyle dedi:

"Ancak bu konuda büyük bir gedik açtık. Gelecekte bu konu daha kolay olacaktır. Biz parti olarak federal düzeyde ilk kez göçmen kökenli bir insanı bakanlar kurulu üyesi yaptık. Bundan dolayı da ayrıca sevinçliyiz. Almanya'da herkes bu makamlara gelebilir. Almanya'da göçmenlerden daha fazla savcı, hakim, polis ve okul müdürleri çıkmalı."

Gabriel bir soru üzerine, Türkiye'de CHP ile sıkı ilişkiler içinde olduklarını sözlerine ekledi.

Kyble ödülleri diğer dallarda şu kişilere verildi:

"Kültür dalında kabare sanatçısı Bülent Ceylan. Spor dalında Bavyera Futbol Federasyonu Başkanı Dr. Rainer Koch. Ekonomi dalında Yayla Türk gıda şirketi sahibi Zekeriya Yasemin. Eğitim dalında  Eugen Bieser Vakfı Başkanı Richard Heinzmann." - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kybela Ödülü Sigmar Gabriel'e - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement