Logosu Yenilenen GittiGidiyor'dan Türkiye'de İlk Defa Stop Motion Reklam - Son Dakika
Güncel

Logosu Yenilenen GittiGidiyor'dan Türkiye'de İlk Defa Stop Motion Reklam

Logosu Yenilenen GittiGidiyor\'dan Türkiye\'de İlk Defa Stop Motion Reklam

Dünyanın en büyük e-ticaret şirketi eBay'in Türkiye iştiraki GittiGidiyor.com'un Türkiye'de ilk kez stop motion tekniğiyle çekilen yeni reklam filmi yayına girdi.

08.11.2013 11:42

GittiGidiyor.com, alıcılarla satıcılar arasında kurduğu bağ sayesinde kazandığı "artı değer"i simgeleyen yeni logosunu da tanıttı.

Türkiye'nin stop motion tekniğiyle çekilen ilk reklam filmi GittiGidiyor.com'dan!

Türkiye'nin en işlek alışveriş merkezi GittiGidiyor.com, Türkiye'de ilk kez stop motion tekniğiyle çekilen reklam filmini tanıttı. Toplam 60 kişilik bir ekibin 3 gün süren yoğun çalışmasıyla tamamlanan filmde, yaklaşık 1.000 kare fotoğraf kullanıldı. Stop motion tekniğiyle çekilen filmde yer alan tüm fotoğraflar, objelerin ve oyuncuların her karede yer değiştirmesiyle oluşturuldu. Her saniyesi için 20 kare fotoğrafın ve yaklaşık 250 ürünün kullanıldığı reklam filminin müziğini ise Yasemin Mori besteleyip seslendirdi.

Birlikte ticaret ile "artı değer"i vurgulayan yeni logo

Yeni logo, birbirine geçmiş yapısı ile modern, basit ve inovatif bir şekilde, almayı ve satmayı daha keyifli bir hale getiren yeni GittiGidiyor.com'un her an her yerde, birlikte ticaret için bir araya getirdiği alıcıları ve satıcıları temsil ediyor. Ayrıca almayı ve satmayı daha keyifli hale getiren yeni GittiGidiyor'u yansıtıyor. GittiGidiyor.com Genel Müdürü Cenk Angın, yeni logo hakkında şunları söyledi: "Günümüz dijital teknolojisi, hayatımızı ve alışkanlıklarımızı değiştirirken yeni fırsatları da beraberinde getiriyor. Artık her şey çok daha hızlı ve dinamik ilerliyor. Biz, alıcılarla satıcılar arasında kurduğumuz bağ ile hayatlarına 'artı değer' katıyoruz. Hızla büyümemizi de bu anlayışa borçluyuz. Yenilenen logomuz da bu artı değeri ve eBay Inc ile olan organik bağımızı vurguluyor."

Reklam filminin hikâyesi

Uzun soluklu bir post prodüksiyon aşamasının ardından toplam 39 saniye ile son halini alan reklam filminin açılış planında kurulan dekor ve yerleştirilen çimler teker teker kaldırılarak fotoğrafları çekildi. Ardından uçarak gelen oyuncu için sete bir vinç sistemi kuruldu ve yeşil iplere asılı oyuncu, vinç yardımıyla havaya kaldırıldı. Daha sonra ipler silindi ve oyuncunun kusursuzca havadan süzülerek yere iniyormuş gibi görünmesi sağlandı.

Ev içindeki planda ise bisiklet kullanan oyuncuya hareket ediyormuş etkisi verebilmek için tüm dekor her karede on santim sağa hareket ettirilerek çekilen fotoğraflar kullanıldı. Saç, makyaj ve kostüm departmanlarının özenli çalışmasının ardından çok sayıda kostüm ve aksesuar kullanılarak kıyafetlerin değiştiği kareler çekildi. Mutfak planında yine mutfak dolapları ve mutfak ürünleri her karede değiştirilerek tek tek fotoğraflandı. Set aşamasında toplam 6.594 fotoğraf çekildi.

Reklam Filmi Künyesi

Reklamveren: GittiGidiyor

Reklamveren yetkilileri: Cenk Angın, Reyhan Çelik, Banu Güler

Reklam Ajansı: Alice BBDO

Kreatif Direktör: Derya Tambay

Yaratıcı Ekip: Mustafa Baripoğlu, Hasan Çetin, Işıl Döneray, Cengiz Pulgu

Stratejik Planlama: Haluk Sicimoğlu, Mehmet Aksu

Marka Ekibi: Pınar Taşkıran, Selen Öngör, Özge Budunç

Ajans Prodüktörleri: Umut Tangör, Oben Özyakalı

Yapım şirketi: Autonomy

Yönetmen: Turgut Akaçık

Yapımcı: Murat Pekin

Müzik: Yasemin Mori

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Logosu Yenilenen GittiGidiyor'dan Türkiye'de İlk Defa Stop Motion Reklam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement