Fransız Gazeteciyi Alan Macron Çok Mutlu: Erdoğan'a Teşekkür Edeceğim - Son Dakika
Güncel

Fransız Gazeteciyi Alan Macron Çok Mutlu: Erdoğan'a Teşekkür Edeceğim

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 1 aylık gözaltı süresinin ardından sınır dışı edilen Fransız gazeteci Depardon için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür edeceğini söyledi.

10.06.2017 11:01  Güncelleme: 12:08

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'den sınır dışı edilip Fransa'ya gönderilen Fransız gazeteci Mathias Depardon ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Macron görüşmesinde, "Erdoğan da yapması gerekeni yaptı, hatta yarın arayıp kendisine teşekkür edeceğim" dedi.

"YAPMAMIZ GEREKENİ YAPTIK, SAYDAM ŞEKİLDE TALEP ETTİK"

Hem sesini duymaktan hem de Fransız topraklarına vardığını öğrenmekten mutluluk duyduğunu söyleyen Macron, "Yapmamız gerekeni yaptık, herhangi bir karşılığı olmadan açık, saydam şekilde talep ettik" dedi. Macron gazetecinin mesleğine devam edeceğini ve eve kavuşmanın tadını çıkarmasını söyledi.

Fransız Gazeteciyi Alan Macron Çok Mutlu: Erdoğan'a Teşekkür Edeceğim

"ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR EDECEĞİM"

Macron görüşmesinde, "Erdoğan da yapması gerekeni yaptı, hatta yarın arayıp kendisine teşekkür edeceğim" dedi. Tutukluluk şartlarını öğrenmek isteyen Macron "Kötü muamele gördünüz mü?" sorusunu sorup ayrıca Depardon'un diğer Avrupalı gazeteciler ile görüşüp görüşemediğini de öğrenmek istedi.

Öte yandan Macron'un neşeli ve olumlu tavırları gözlerden kaçmadı.

NE OLMUŞTU?

5 yıl önce Türkiye'ye yerleşen Fransız Gazeteci Mathias Depardon, 8 Mayıs günü Batman'da gözaltına alınmıştı. National Geographic için Hasankeyf'te bulunan gazetecinin gözaltına alınma gerekçesi olarak "bir karakolun fotoğrafını çektiği" iddiası gösterilmişti. Depardon, gözaltında tutulduğu sürede açlık grevine başlamış, Fransız konsolosluk yetkilileriyle görüştükten sonra da açlık grevine son vermişti.

Brüksel'de yapılan NATO zirvesinde Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Depardon'un dosyasına göz atmasını istemişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, Depardon'un serbest bırakılmasını sevinçle karşıladığını ifade etmişti.

Fransız Gazeteciyi Alan Macron Çok Mutlu: Erdoğan\'a Teşekkür Edeceğim
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fransız Gazeteciyi Alan Macron Çok Mutlu: Erdoğan'a Teşekkür Edeceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement