Magina Kazı Evin'nde Hırsızlık Şüphesi - Son Dakika
Güncel

Magina Kazı Evin'nde Hırsızlık Şüphesi

Magina Kazı Evin\'nde Hırsızlık Şüphesi

Muğla'nın Yatağan İlçesi, Turgut Beldesi'ndeki Lagina Antik Kenti'nden çıkartılan eserlerin bir kısmının koruma altına alındığı kazı evinin kapı kilitlerinin kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kırıldığı bildirildi.

21.11.2011 20:14

Muğla'nın Yatağan İlçesi, Turgut Beldesi'ndeki Lagina Antik Kenti'nden çıkartılan eserlerin bir kısmının koruma altına alındığı kazı evinin kapı kilitlerinin kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kırıldığı bildirildi. Alarm ve güvenlik kamerası bulunmayan kazı evinden çalınan tarihi eser olup olmadığının, jandarmanın incelemesinin ardından yapılacak envanter çalışmasıyla ortaya çıkacağı belirtildi.

Turgut Beldesi'ndeki Hekate tapınağının da bulunduğu Lagina Antik Kenti'nden çıkartılan eserlerin bir bölümünün saklandığı Lagina Kazı Evi'nin deposunda hırsız şoku yaşandı. Çalışmaların bu sezonki bölümü sona erdiği için kimsenin kalmadığı kazı evinin ikinci kat balkon kapısının açık olduğunu gören vatandaşlar, bugün saat 10.00 sıralarında, durumu Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri, inceleme başlatırken, kazı evinin giriş kapısındaki asma kilit ve diğer kilitlerin kırıldığı görüldü. Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer ve Muğla Müze Müdürü Fütuhat Özkaynak olay yerine gelerek, inceleme yaptı.

Şu an itibariyle kazı evinde çalınan eser olup olmadığı kunusunda bir bilgileri olmadığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Özer, "Bu konuda net bilgi, ancak kazı başkanı gelip elimizdeki envanter listeleri karşılaştırıldıktan sonra ortaya çıkacak" dedi.

DHA muhbarinin telefonda görüştüğü Lagina Antik Kenti Kazı Başkanı ve Konya Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Ahmet Tırpan, yarın (Salı) Yatağan'a geleceğini belirterek, "Kazı evimizde ve kazı bölgesinde yaşananları manidar buluyorum. Kazı yerinde ortaya çıkarttığımız bazı eserler ve sütunlara da kimliği belirsiz kişilerce devrilerek zarar verilmek istendi. Yaklaşık 20 yıldır süren kazılarda ilk defa bu tür olaylarla karşılaşıyoruz. Envanter karşılaştırmaları sonrası çalınan eser olup olmadığının ortaya çıkaracağız" diye konuştu. - Muğla/ Yatağan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Magina Kazı Evin'nde Hırsızlık Şüphesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement