Makedonya'da Doktorlar Greve Gitti - Son Dakika
Güncel

Makedonya'da Doktorlar Greve Gitti

Makedonya\'da Doktorlar Greve Gitti

Makedonya'da maaşlarından memnun olmayan başkent Üsküp'teki Rahibe Teresa Üniversitesi kliniği doktorları, grev kararı aldı.

14.11.2012 17:59

Makedonya'da maaşlarından memnun olmayan başkent Üsküp'teki Rahibe Teresa Üniversitesi kliniği doktorları, grev kararı aldı.

Makedonya Bağımsız Klinik Merkezleri Sendikası öncülüğünde diğer sağlık sendikalarının da katılımıyla başlatılan greve, başkent Üsküp'teki merkez kliniğin yanı sıra Kalkandelen, Manastır ve İştip'teki klinikler de katıldı.

Bağımsız Klinik Merkezleri Sendikası Başkanı Deyan Stavriç, burada yaptığı açıklamada, sendikanın organize ettiği grevin başladığını duyurdu. Grevin anlaşmaya varana kadar kanunlar çerçevesinde süreceğini belirten Stavriç, "Tüm uzmanlar ve doktorların katıldığı bu protesto sadece Üsküp'te değil, Kalkandelen, İştip ve Manastır kliniklerinde de yapılıyor. Öncelikle şunu söylemek istiyorum, hastaların endişelenmesine hiç gerek yok. Çünkü protestoda yer almayan doktorlarımız şu anda hastalarla ilgileniyor" dedi.

Greve başlama nedenlerinden en önemlisinin maaşlarındaki yetersizlik olduğunu ifade eden Stavriç, ayrıca prim ödeme uygulamasında uygun model oluşturulmasını istediklerini söyledi.

Greve katılan doktorlarından Snejana Georgieva da doktorların grevde olduğunu bilerek hastaneye gelmeyen ve böylelikle kendilerine destek olan hastalara teşekkür etti. Acil olmayan hastalara bakılmayacağını belirten Georgieva, tüm acil hastalara ise gereken müdahalenin yapılacağını vurguladı.

Makedonya Sağlık Bakanı Nikola Todorov da grevle ilgili yaptığı açıklamada, grev esnasında hastaları hayati tehlikede bırakmayıp bilinçli davrandıkları için doktorlara teşekkür etti. Yasalarına göre, tüm sendikalarla görüşebileceklerini ifade eden Todorov, Sağlık Bakanlığı olarak yeni uygulamadan geri adım atmak istemediklerini belirtti.

Makedonya'da yürürlüğe giren yeni yasaya göre doktorların sabit maaşı bulunmuyor. Doktorlar, yaptıkları işe göre ücret alıyor.

Muhabir: Mürteza Sulooca- Kayhan Gül

Yayıncı: Serkan Fidan - ÜSKÜP

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Makedonya'da Doktorlar Greve Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement