Mehmetçik'ten Sıcak Karşılama - Son Dakika
Güncel

Mehmetçik'ten Sıcak Karşılama

Mehmetçik\'ten Sıcak Karşılama

Amasya'da 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine gelen asker aileleri Mehmetçiğin çorba ve çay ikramıyla karşılaştı.

29.11.2013 15:30

Amasya'da 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine gelen asker aileleri Mehmetçiğin çorba ve çay ikramıyla karşılaştı.

1994/4 tertip ve 353. kısa dönem 4 bin erin yemin ettiği törene ülkenin dört bir yanından 6 binin üzerinde aile katıldı. Basının da izlediği törende askeri geçit ve yeminin ardından askerlerin aileleriyle kavuştukları anda alanda mutluluk gözyaşları hakim oldu.

Törende 15. Piyade Eğitim Komutanı Tuğgeneral M. Haluk Yıldızdan ile birlikte askeri birlikleri selamlayan Eğitim Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Temel, "Mazisi kahramanlık destanlarıyla dolu olan ordumuz her zaman Türk milletinin göz bebeği olmuştur. Yemin ederek Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir parçası olan bu en genç Mehmetçiklerin katılımı ile artık ordumuz daha güçlüdür" dedi.

Askerlere seslenen Tümgeneral Temel, "Hangi koşulda olursa olsun gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda en değerli varlığınız olan canınızı feda etmekten kaçınmayacağınıza yürekten inanıyorum. ve yine inanıyorum ki artık bu mübarek peygamber ocağından ayrılırken dahi 'üzülme vatan. Çağırırsan yine gelirim' diyecek kahramanlarsınız. Sizler milletimizin gururusunuz" diye konuştu.

Törene, Vali Vekili Suat Seyitoğlu, Belediye Başkan Vekili Cengiz Erdem, Adalet Komisyon Başkanı Fahrettin Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt ve diğer yetkiler de katıldı.

Oğlunun yemini için İzmir Selçuk'tan geldiklerini anlatan Mehmet İbili, "Her şey güzel, her şey mükemmel. Komutanlarımızın idaresinde dama taşı gibi her şey yerinde. Şu ortamı, şu havayı solumak bizler için onur meselesi" şeklinde konuştu.

Birliğin nizamiyesindeki sıcak çorba ve çay ikramına dikkat çeken Ankaralı Ramazan Turgut ise şöyle konuştu; "Çorbalar nefisti. Çok güzel organize yapılmış. Şaşırdım kaldım. 76 senesinde askerlik yaptım, Çorba nerede. Bunu yapan, organize edenler çok iyi bir şey yapmış." - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mehmetçik'ten Sıcak Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement