Mehtap Bülbül Cinayeti Davasının 3. Duruşması Görüldü - Son Dakika
Güncel

Mehtap Bülbül Cinayeti Davasının 3. Duruşması Görüldü

Mehtap Bülbül Cinayeti Davasının 3. Duruşması Görüldü

Gebze'de, gördüğü şiddet nedeniyle boşanma davası açtığı eşi tarafından 19 Ocak'ta öldürülen Mehtap Civelek(25) davasına devam edildi.

04.10.2013 18:15  Güncelleme: 18:14

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde, şiddetli geçimsizlik ve gördüğü şiddet nedeniyle boşanma davası açtığı V.C. tarafından 19 Ocak 2013 tarihinde öldürülen 1 çocuk annesi 25 yaşındaki Mehtap Civelek davasına devam edildi.

Bugün Gebze Adliyesi'ne gelen 'Kadın Cinayetlerini durduracağız Platformu' üyesi kadınlar, sanık kocaya ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası verilmesini istedi. Bugün Gebze Adliyesi'nde Mehtap Civelek cinayeti davasının 6'ncı duruşmasından önce, 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyeleri ellerinde pankartlarla basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Mehtap Civelek'in annesi Yeter Bülbül ve ağabeyi İbrahim Bülbül de katıldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına basın açıklamasını yapan Kezban Keleş 19 Ocak 2013 tarihinde eşi tarafından öldürülen Mehtap Bülbülün katilinden hesap sormaya geldiklerini belirterek şunları söyledi

"Mehtap da öldürülen diğer kadın kardeşlerimiz gibi insanca bir yaşam istiyordu. Dayak yemediği, işkence görmediği bir hayat için özgür kalma mücadelesi verdi. Kocası tarafından, mahkemece verilen koruma kararına rağmen korunamadığı için öldürüldü. Bu gün biz 'Akli dengem yerinde değil' diyerek kendini savunan katilin hak ettiği ceza olan ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırılması talebimiz ile buradayız. Mehtap kardeşimizin ölümünde de, diğer cinayetlerde olduğu gibi katil yalnız değildir. Katilin suç ortakları vardır. Mahkeme kararına rağmen onu koruyamayan polis, o polisi kahraman ilan eden Başbakan ve hala 'devlet kadınlarımızın yanındadır' yalanının ardına sığınan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de cinayeti işleyen V.C. kadar suçludur."

Ailesi İstanbul Ümraniye'de oturan Mehtap Civelek, şiddet gördüğü için boşanma davası açtığı ve ayrı yaşadığı eşi V.C. tarafından, çağrılı koruma kararı olmasına rağmen Gebze'de çalıştığı işyerinin önünden alınarak kaçırılmıştı. Daha sonra eşini tabanca ile vurup öldüren V.C., cesedini de bir hastanenin acil servisi önüne bırakmıştı.

Kızlarının kaybolması üzerine polise başvuran annesi ve ağabeyi ise, görevli polislerin 'Siz fazla arka sokaklar dizisi izliyorsunuz' diyerek kendileriyle alay edildiğini ve şikayetleriyle ilgilenilmediğini ileri sürmüşt

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mehtap Bülbül Cinayeti Davasının 3. Duruşması Görüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement