Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esen - - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esen -

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esen -

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, yıllardır Türkiye'de beyaz Müslüman olduğunu iddia edip, diğer insanları ezen anlayış bulunduğunu öne sürerek, "Maalesef bugün de kendini beyaz Müslüman görüp, diğer Müslümanları görmezden gelen bazı kesimler var" dedi.

16.03.2014 14:40

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, yıllardır Türkiye'de beyaz Müslüman olduğunu iddia edip, diğer insanları ezen anlayış bulunduğunu öne sürerek, "Maalesef bugün de kendini beyaz Müslüman görüp, diğer Müslümanları görmezden gelen bazı kesimler var" dedi.

Esen, sendikasının il başkanlığınca otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Memur-Sen'in Genel Başkan Mehmet Akif İnan ve bir grup arkadaşıyla çok zor şartlar altında kurulduğunu, bugün Türkiye'nin en büyük sendikası olduğunu söyledi.

"Memur-Sen, Türkiye'nin en büyük emek örgütüdür. Toplu sözleşmede elde ettiğimiz başarılar sendikamızın rakipsizliğini tescillemiştir" diyen Esen, bu yıl özellikle taban aylığa çalıştıklarını ve toplu sözleşmede brüt 175 lira zam aldıklarını kaydetti.

Esen, şöyle konuştu:

"Taban aylığa yapılan zam, çalışan her memura net 123 lira, emeklilere 146 lira, emekli ikramiyesine ise 5 bin 250 lira olarak yansıdı. Bazı genç memur arkadaşlar, 'Yaşım genç, ben ne yapacağım emekli ikramiyesini' diye serzenişte bulunuyor. Arkadaşlar, bu 5 bin 250 liralık ek ödenek sizin hesabınızda duracak, emekli oluncaya kadar katlanarak devam edecektir. Bu, çok iyi bir kazanım. Memur-Sen, özelde üyelerinin ekonomik, kültürel özlük hak ve menfaatlerini korumayı ilke ediniyor. Genelde ise Türkiye ve dünyanın neresinde olursa olsun, haksızlığın, hukuksuzluğun her çeşidine karşı gelmeyi amaç haline getiriyor."

- İstanbul merkezli operasyon

Esen, sendika olarak her türlü vesayete, kayıt dışı siyasete ve devlet içinde çöreklenmiş illegal örgütlere karşı durduklarını, bundan sonra da durmaya devam edeceklerini aktardı.

AK Parti'yi uydurma ve hayali delillerle kapatıp, milli iradeyi engellemek isteyenlere karşı Türkiye'nin her yerinde ortak akıl mitingleri düzenleyerek vesayetçi zihniyete nasıl karşı durdularsa, bugün de "yolsuzluk kılıfına" bürünmüş uluslararası operasyona aynı kararlılıkla karşı durmaya devam edeceklerini anlatan Esen, şunları dile getirdi:

"Yolsuzluk, hırsızlık yapan, yetimin hakkına göz diken varsa sonuna kadar üzerine gidilmeli ve cezalandırılmalıdır. Maalesef son aylarda hukuku ve adaleti Türkiye'de arıyoruz ama bir türlü bulamıyoruz. Acaba ağanın savcısıyla beraber hukuk da mı Dubai'de tatil yapıyor? Taksim Gezi Parkı olaylarında olduğu gibi, 'Mesele ağaç değil, sen hala anlamadın mı? Mesele yolsuzluk değil, sen hala anlamadın mı?' diyenlere söylüyorum. Biz meselenin ne olduğunu çok iyi anladık. Mesele Türkiye'nin özgürleşmesi, büyümesi, bölgesi ve dünyada lider ülke olma meselesi. Siz, şer güçlerle kol kola girip bizi yolumuzdan çıkartmaya çalışsanız da buna gücünüz yetmeyecek."

Esen, vesayet dönemi yasaklarının en önemlisinin, kamudaki başörtüsü engelinin kaldırılması olduğunu, bunun da Memur-Sen üyelerinin topladığı 12 milyon 300 bin imza ile gerçekleştirildiğini belirterek, "Siz tarihi rekora imza atmasaydınız, bugün CHP, Türkiye Büyük Millet Meclisinde 'başörtülü bacım' diyemeyecekti. CHP'ye 'başörtülü bacım' dedirten sizlersiniz. Yıllardır Türkiye'de beyaz Müslüman olduğunu iddia edip, diğer insanları ezen anlayış vardı. Maalesef bugün de kendini beyaz Müslüman görüp, diğer Müslümanları görmezden gelen bazı kesimler var. Biz beyaz Türklüğe de beyaz Müslümanlığa da beyaz Kürtlüğe de karşıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esen - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement