Mersin'de "Kutlu Doğum" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Mersin'de "Kutlu Doğum" Etkinliği

Mersin\'de "Kutlu Doğum" Etkinliği

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez, insanların kardeşlik duygularını yavaş yavaş unutmaya başladığını belirterek, "Bizim hem Müslüman olarak hem millet olarak hem de insan olarak kardeşlik mefhumunu yeniden daha güçlü bir şekilde"...

19.04.2012 00:47

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, insanların kardeşlik duygularını yavaş yavaş unutmaya başladığını belirterek, "Bizim hem Müslüman olarak hem millet olarak hem de insan olarak kardeşlik mefhumunu yeniden daha güçlü bir şekilde gündeme getirmemiz, konuşmamız, anlamamız gerekiyor" dedi.

Kutlu Doğum Haftası mübasebetiyle Mersin Müftülüğü tarafından Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda 'Kutlu Doğum' etkinliği düzenlendi. Binlerce Mersinlinin izlediği etkinliğe Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in yanı sıra Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan ile Emniyet Müdürü Arif Öksüz katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik, İstanbul Süleymaniye Camii İmamı Ekrem Nalbant, Kadıköy Zühtü Paşa Camii İmamı Adem Karabey ve Mersin Palamut Camii Müezzini Bilal Ömeroğlu'nun Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Kardeşlik temasının işlendiği sinevizyon gösterinin ardından Konya Musiki, Sema ve Mevlevi Kültürünü Araştırma Derneği Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından ilahi dinletisi sunuldu. Sema gösterisi ise hava muhalefeti nedeniyle yapıladı.

Bazı programları fırtına dolayısıyla kısa tutulan etkinlikte konuşan Mersin Müftüsü Ali Melek ile Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Hazreti Muhammed'in - MERSİN

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement