Meteoroloji Çalışanlarından Tazminat Eylemi - Son Dakika
Güncel

Meteoroloji Çalışanlarından Tazminat Eylemi

Meteoroloji Çalışanlarından Tazminat Eylemi

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü çalışanları ve Büro Emekçileri Sendikası (BES) Samsun Şubesi üyeleri, havacılık tazminatlarının ödenmesi için 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü’nde eylem yaptı.

23.03.2015 16:24

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü çalışanları ve Büro Emekçileri Sendikası (BES) Samsun Şubesi üyeleri, havacılık tazminatlarının ödenmesi için 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü'nde eylem yaptı.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü önünde toplanan meteoroloji çalışanları ve BES Samsun Şubesi üyeleri, insanca yaşam, güvenceli gelecek ve havacılık tazminatının herkese ödenmesi ile ilgili bugün ülke genelinde iş yavaşlatma ve bırakma eylemi yaptıklarını açıkladılar. Grup adına basın açıklaması yapan BES Şube Örgütlenme Sekreteri Kemal Taş, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi, Eurocontrol gelirlerinden aldığı payı yatırımlarda kullanmakta, harcayamadığı parayı sermaye artırımı yapmakta veya maliyeye aktarmaktadır. Devlet Hava Meydanları İşletmesi ise 2012 yılında çıkartılan havacılık tazminatına ilişkin kanun ve yüksek planlama kurulu kararı gereğince Eurocontrol gelirlerinden bir kısmını çalışanlara havacılık tazminatı olarak vermektedir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü emekçilerinin böylesi bir gelirden mahrum bırakılması hem çifte standart hem de eşitlik ve adalet ilkesiyle bağdaşmamaktadır. Üstelik personel ve yatırıma ayrılan pay arttıkça Eurocontrol geliri de artmaktadır. Meteoroloji emekçilerinin hakkı olan havacılık tazminatının bir an önce ödenmeye başlamasını talep ediyoruz" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Meteoroloji Çalışanlarından Tazminat Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement