Mezarlıklar Müdürlüğü'nden Örnek Davranış - Son Dakika
Güncel

Mezarlıklar Müdürlüğü'nden Örnek Davranış

Mezarlıklar Müdürlüğü\'nden Örnek Davranış

Mavi kapaklar şehit annesine umut oldu.

15.05.2012 12:00

Osmaniye Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü personellerinin biriktirdiği mavi kapaklar, şehit annesine umut oldu. 2 ay gibi kısa bir sürede toplanan 10 bin mavi kapak karşılığında Engelliler Platformundan alınan tekerlekli sandalye şehit annesi 72 yaşındaki Bedia Kaya'ya teslim edildi.

Kurtuluş Mahallesi Şehit Metin Kaya sokak üzerinde ikamet eden ve 9 senedir felç olan 7 erkek 10 çocuk annesi Kaya'ya tekerlekli sandalyesi, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Balkaya, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk ve Belediye Mezarlıklar Müdürü Mikail Öztekin tarafından teslim edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Balkaya "Mezarlıklar müdürlüğümüz personellerinin mavi kapak toplayarak bir engelliye tekerlekli sandalye almayı düşündüklerini öğrendiğimizde oldukça memnun olmuştuk. Topladıkları mavi kapaklarla tekerlekli sandalye aldılar. Biz de bunları ihtiyaç sahibi olan şehit annemize ve diğer engellimize ulaştıracağız. Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanır inşallah" dedi.

Osmaniye Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Mikail Öztekin mavi kapaklar ile şehit annesine yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Öztekin, "Biz her gün hayatını kaybeden insanların definlerini yapıyoruz. Orada acıyı ve hüznü görüyoruz. Bu konuda elimizden gelen tüm çabayı göstererek en acılı günde halkımızın yanında oluyoruz. Biz personellerimizle istedik ki farklı bir şey yapalım. Bu yüzden yerel basından gördüğümüz mavi kapak toplama kampanyasına katıldık. Biriktirdiğimiz bu kapaklar karşısında iki tekerlekli sandalye aldık. Bu sandalyeyi anneler gününde bir şehit annesine vermek istedik. Bugün bu yüzden buradayız" dedi.

Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, başlatılan "mavi kapak" kampanyasına toplumun her kesiminden destek geldiğini belirterek, "Osmaniye Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğündeki personel arkadaşlarımız da bu kampanya kapsamında mavi kapak biriktirip bize teslim ettiler. Bizde o mavi kapaklar karşılığında 2 adet tekerlekli sandalye teslim ettik. o­nlarda daha anlamlı olacak şekilde şehit annesine bu tekerlekli sandalyeyi verdiler. Mezarlıklar müdürlüğü personellerimize bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Osmaniye Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Durmuş Öksüz'de şöyle dedi:

"Şehidimiz Piyade Er Metin Kaya 1995 yılının 7. ayında Hakkari Şemdinli'de terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şahadete ermişti. Şehit Annemiz Bedia Kaya'nın da yakalandığı göğüs kanseri hastalığı ve evlat acısı ile birlikte sıkıntılardan 2004 yılında felç olmuştu. www.kinikgazetesi.com Bunu bilerek, mezarlıklar müdürlüğümüzün kapak toplama kampanyası ile aldıkları tekerlekli sandalyeyi sol tarafını hiç hareket ettiremeyen Bedia annemize vermeyi uygun gördük. Katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz."

Şehitlik Maaşı ile geçinen Hamit Kaya'nın eşi Bedia Kaya ise kendisine tekerlekli sandalye alınmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ederek "Allah o­nlardan razı olsun" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mezarlıklar Müdürlüğü'nden Örnek Davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement