MHP'li Aksu: "Yüzde 11,4 Oranında Büyüyen Türkiye Ekonomisi Son 50 Yılın En Yüksek Büyüme Hızına Ulaşmıştır" - Son Dakika
Güncel

MHP'li Aksu: "Yüzde 11,4 Oranında Büyüyen Türkiye Ekonomisi Son 50 Yılın En Yüksek Büyüme Hızına Ulaşmıştır"

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, “Önce pandemi ardından Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle politik ve ekonomik türbülansa giren dünyadaki gelişmeler elbette Türkiye’yi de olumsuz etkilemiştir. Türkiye savaşın doğrudan zarar göreni olmasa da olumsuz etkilenen ülkelerden birisi olmuştur. Hızla toparlanarak yüzde 11,4 oranında büyüyen Türkiye ekonomisi son 50 yılın en yüksek büyüme hızına ulaşmıştır. Tüm dünya daralırken büyüme eğilimi devam eden Türkiye üçüncü çeyrekte yüzde 3,9; 2022 yılının ilk 9 ayında da yüzde 6,2 oranında da büyümeyi başarmıştır” dedi.

16.12.2022 16:44  Güncelleme: 08:12

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, "Önce pandemi ardından Rusya- Ukrayna savaşı nedeniyle politik ve ekonomik türbülansa giren dünyadaki gelişmeler elbette Türkiye'yi de olumsuz etkilemiştir. Türkiye savaşın doğrudan zarar göreni olmasa da olumsuz etkilenen ülkelerden birisi olmuştur. Hızla toparlanarak yüzde 11,4 oranında büyüyen Türkiye ekonomisi son 50 yılın en yüksek büyüme hızına ulaşmıştır. Tüm dünya daralırken büyüme eğilimi devam eden Türkiye üçüncü çeyrekte yüzde 3,9; 2022 yılının ilk 9 ayında da yüzde 6,2 oranında da büyümeyi başarmıştır" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, bugün 2023 yılı Bütçe Kanun Teklifi üzerinde son konuşmalar yapılıyor. MHP Grubu adına söz alan Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, şunları söyledi:

"BU BÜTÇE TÜM VATANDAŞLARIMIZIN NİTELİKLİ KAMU HİZMETİ ALMASINI SAĞLAYACAK, LİDER ÜLKE TÜRKİYE'NİN İNŞASINA DESTEK OLACAKTIR"

"Ekonomiyi yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelinde büyütme, gelir dağılımı adaletini gözetme, mali disiplinden taviz vermeden öngörülen hedeflere ulaşma amacıyla hazırlanan bütçede esnaf ve sanayicimizin rekabet gücünü artıracak, çiftçimizi destekleyecek, eğitimde fırsat eşitliği sağlayacak, çalışan ve emeklilerimizin yaşam standardını yükseltecek, gençlerimizin önünü açacak, muhtaçlarımızı sosyal koruma şemsiyesi altına alacak bir kaynak dağılımı yapıldığı anlaşılmaktadır. Bu bütçe tüm vatandaşlarımızın nitelikli kamu hizmeti almasını sağlayacak, lider ülke Türkiye'nin inşasına destek olacaktır.

"BÜTÇENİN YÜZDE 14,5'İ EĞİTİME AYRILMIŞ"

2023 yılı bütçesinde en büyük pay eğitime ve gençliğe ayrılmıştır. Gençliğin beklentilerinin karşılanmasını ihmal edilemez bir gereklilik olarak görüyoruz. Bütçenin yüzde 14,5'i eğitime ayrılmış, yüksek öğretim dahil edildiğinde eğitim bütçesi yüzde 66,9 artışla 649,8 milyar liraya yükseltilmiştir. Öğretmenlerimizin 3600 ek gösterge dahil mali ve sosyal haklarına yönelik birçok beklentisi 2022 yılında karşılanmış meslek kanunu ile kariye basamakları artırılmıştır.

Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye'nin basiretli duruşu ve Rusya karşı bloklara körü körüne tabi olmayı reddederek milli çıkarlarımızın gereği neyse onu tercih etmesi takdire şayandır. Türkiye'nin bu duruşunun stratejik kazanımları her geçen gün daha da ortaya çıkmaktır. Yaklaşık 14 milyon tahıl küresel gıda krizinin önlenmesinde önemli katkı sağlamış, esir takasına öncülük etmesi de Türkiye'nin etkinliğini pekiştirmiştir.

"GÜVENLİĞİN OLMADIĞI YERDE ÖZGÜRLÜKTEN, DEMOKRASİDEN VE İNSAN HAKLARINDAN SÖZ ETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Güvenliğin olmadığı yerde özgürlükten, demokrasiden ve insan haklarından söz etmek mümkün değildir. Demokrasiye, hukuka saygıdan bahseden herkesin terör örgütlerine yönelik ortak bir karşı tavır alma mecburiyeti bulunmaktadır. Terörü ve şiddeti bir yöntem olarak benimseyen anlayışı devletimizin bekasına, milletimizin huzur ve güvenine bir tehdit olarak görüyoruz. PKK, YPG gibi tüm terör örgütlerine darbe üstüne darbe indirilmiştir. Bugün ülkemizin her yerinde huzur hakim, ekonomik ve sosyal hayat canlıdır.

"VATANDAŞLARIMIZIN HUZUR VE GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMA KARARLILIĞIYLA SAVUNMA VE GÜVENLİĞE BÜTÇEDEN 468,7 MİLYAR LİRA ÖDENEK AYRILMIŞTIR"

Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlama kararlılığıyla savunma ve güvenliğe bütçeden 468,7 milyar lira ödenek ayrılmıştır. Biz, güvenlik güçlerimizin vatan ve millet uğrana verdikleri mücadelenin maddi karşılığının olamayacağını, onların hayatlarını kolaylaştıracak adımların atılmasının, yeterli sosyal ve mali haklara kavuşturulmasının gerekli olduğuna inanıyor, yapılan düzenlemelerden memnuniyet duyuyoruz.

"2022 YILI İÇİN İKİ DEFA YAPILAN ARTIŞLA ASGARİ ÜCRETTE KÜMÜLATİF YÜZDE 94,6 ORANINDA ARTIŞ YAPILMIŞTIR"

Asgari ücret ve ücretlilerin gelirlerinin asgari ücret kadarlık kısmı vergi dışı bırakılmış 2022 yılı için iki defa yapılan artışla asgari ücrette kümülatif yüzde 94,6 oranında artış yapılmıştır. Tüm memur ve emeklilere 600 puanlık ek gösterge artışı yapılmış öğretmen, polis, müdür, sağlık personeli, kamu avukatı, fakülte sekreteri, din görevlisi ve birçok kamu çalışanın 3600 ek gösterge beklentisi karşılanmıştır.

Ülkemiz aldığı yatırımlarla 2021 yılında Avrupa'da en çok tercih edilen 5'inci uluslararası doğrudan yatırım destinasyonu konumuna gelmiştir. Bütçeden yatırım harcamaları için 383,1 milyar lira ayrılmış, reel kesim destekleri için ayrılan ödenek de önemli ölçüde artırılarak 145,4 milyar liraya çıkarılmıştır.

"YÜZDE 11,4 ORANIN BÜYÜYEN TÜRKİYE EKONOMİSİ SON 50 YILIN EN YÜKSEK BÜYÜME HIZINA ULAŞMIŞTIR"

Yaşanan küresel enflasyon nedeniyle ABD ve avro bölgesi ülke ekonomilerinin faizi oranlarını yükseltmeleriyle birlikte dünya ekonomisinde resesyon ve devamında işsizlikte artış tehlikesi baş göstermiştir. Küresel büyüme tahminleri aşağı yönlü revize edilmiş, IMF göre dünya ekonomisinin 2022 yılında yüzde 3,2; 2023 yılında yüzde 2,7 oranında büyümesi öngörülmüştür. Önce pandemi ardından Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle politik ve ekonomik türbülansa giren dünyadaki gelişmeler elbette Türkiye'yi de olumsuz etkilemiştir. Türkiye savaşın doğrudan zarar göreni olmasa da olumsuz etkilenen ülkelerden birisi olmuştur. Hızla toparlanarak yüzde 11,4 oranında büyüyen Türkiye ekonomisi son 50 yılın en yüksek büyüme hızına ulaşmıştır. Tüm dünya daralırken büyüme eğilimi devam eden Türkiye üçüncü çeyrekte yüzde 3,9; 2022 yılının ilk 9 ayında da yüzde 6,2 oranında da büyümeyi başarmıştır.

"KASIM AYINDA İHRACATIMIZ YILLIK 250 MİLYAR DOLARI AŞARAK CUMHURİYET TARİHİNİN EN YÜKSEK SEVİYESİNE ULAŞMIŞTIR"

Türkiye her ay ihracat rekorları kırmış, 2021 yılında küresel ihracattan aldığı payını ilk defa yüzde 1'in üzerine çıkartmıştır. Kasım ayında ihracatımız yıllık 250 milyar doları aşarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmıştır. İthalat ise yüksek enerji fiyatları sonucunda yıllık 360 milyar dolara çıkmıştır.

Türkiye bir taraftan yüksek oranda büyüme sağlarken diğer taraftan bütçe açığı ve borçlanmada önemli oranda düşüş sağlamayı başarmıştır. Kasımda bütçemiz 108,3 milyar fazla vermiş, ocak-kasım dönemi açığı 20,4 milyar liraya gerilemiştir. Türkiye kamu borçluluğu, hane halkı borçluluğu ve reel sektör borçluluğu bakımından da en az borçlu ülkeler arasında yer almaktadır."

MHP\'li Aksu: "Yüzde 11,4 Oranında Büyüyen Türkiye Ekonomisi Son 50 Yılın En Yüksek Büyüme Hızına Ulaşmıştır"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP'li Aksu: 'Yüzde 11,4 Oranında Büyüyen Türkiye Ekonomisi Son 50 Yılın En Yüksek Büyüme Hızına Ulaşmıştır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement