Milli Eğitim Bakanı Avcı, Serdivan Özel Eğitim Okulları Açılış Törenine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Serdivan Özel Eğitim Okulları Açılış Törenine Katıldı

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Serdivan Özel Eğitim Okulları Açılış Törenine Katıldı

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde engelli öğrencilere yönelik yapılan Nilüfer Özel Eğitim İş Uygulama ve Sakarya Özel Eğitim Merkezi'nin açılış töreni, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

20.10.2013 19:47

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde engelli öğrencilere yönelik yapılan Nilüfer Özel Eğitim İş Uygulama ve Sakarya Özel Eğitim Merkezi'nin açılış töreni, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış alanında özel eğitim alan öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan Avcı, öğrencileri öperek onlarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

Serdivan Özel Eğitim Okulları açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra protokol konuşmaları ve öğrenciler tarafından okunan şiir ve gösterilerle devam etti. Özel eğitim alan çocukların gösterileri beğenilirken, Sakarya'da 450'ye yakın özel eğitim alan çocuk bulunduğu öğrenildi.

Devam eden programda konuşma yapan Bakan Avcı, "Bugün gerçekten burada benim açımdan kişisel olarak da bu programda olmaktan çok mutluyum. Dede ocağımdayım, Serdivan'dayım ve böylesine güzel bir eğitim okulunun açılışındayım. İl Milli Eğitim Müdürümüz çok güzel özetledi, gerek özel eğitim alanında gerekse genel eğitim alanında yaptıklarımızı çok güzel özetledi. Bayram vesilesiyle Eskişehir'de bayramlaşma töreninde de söyledim, bazı şeyleri gençlerimize zaman zaman başa kakmadan hatırlatmamızda fayda var. Türkiye genç bir ülke, nüfusumuzun birçok kısmı 25 yaşın altında, dolayısıyla eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farkları gençlerimiz yaşamadıkları için bilmezler. Doğrusu onların, bizim yaşadıklarımızı yaşamalarını istemeyiz. Eski Türkiye'nin bir takım zaaflarını onların yaşamalarını istemeyiz. Bugün sağlıklı imkanlarla gerçekleştirilen büyük zihniyet sonucunda sadece hükümetimizin değil, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşlarımızın da ve bizzat engelli çocuğu olan ailelerin de konuya bakışlarında çok farklı değişimler olmuştur ve bu sayede bu tür kurumların sayısı inşallah giderek artmaktadır. Bugün bin 480 eğitim kurumunda 250 binin üzerinde çocuğumuz, gencimiz 11 bin 39 öğretmenin nezaretinde eğitimlerini sürdürüyorlar, inşallah bu sayılarımızı daha da arttıracağız" dedi.

Sakarya'nın da bu konuda öncü bir şehir olduğunu kaydeden Avcı, Türkiye genelindeki 9 engelli anaokulundan 3'ünün bu kentte olduğuna işaret etti. Konuşmasını tamamladıktan sonra Bakan Avcı'nın hediye verdiği küçük bir kız çocuğu da Avcı'nın bıyıklarıyla oynadı.

Konuşmasının son bulmasıyla merkezleri açan Avcı, sınıfları dolaştı, merkezde bulunan çocuklara çeşitli hediyeler dağıtarak öğretmen ve velilerle görüştü. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Milli Eğitim Bakanı Avcı, Serdivan Özel Eğitim Okulları Açılış Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement