Yunus Emre ve Karamanoğlu Mehmet Bey Heykelleri Dikilecek - Son Dakika
Güncel

Yunus Emre ve Karamanoğlu Mehmet Bey Heykelleri Dikilecek

Yunus Emre ve Karamanoğlu Mehmet Bey Heykelleri Dikilecek

Karaman'da Yunus Emre ve Karamanoğlu Mehmet Bey'in heykelleri, otogar bölgesindeki yolun her iki tarafına yapılan yüksek kaidelere dikilecek.

22.11.2013 10:20  Güncelleme: 10:21

Karaman tarihinin en önemli değerlerinden Hz. Yunus Emre ve Karamanoğlu Mehmet Bey'in heykelleri, 100. Yıl Caddesi'nin başlangıç noktası olan Otogar bölgesindeki yolun her iki tarafına yapılan yüksek kaidelere dikilecek.

Karaman'ın girişine yerleştirilen Hz. Yunus Emre ve Karamanoğlu Mehmet Bey kaideleri tamamlanma aşamasına geldi. Konu ile ilgili konuşan Belediye Başkanımız Sayın Kâmil Uğurlu şunları kaydetti;

"4500 yıllık bir geçmişe sahip Karamanımız köklü tarihi ve kültürü ile Türkiye'nin önemli illerinden birisidir. Karaman tarihteki nice gelişmelere tanıklık etmenin yanı sıra bugüne kadar; Hz. Mevlâna, Piri Reis, Yunus Emre, Karamanoğlu Mehmet Bey, Kazım Karabekir Paşa gibi çok büyük değerleri de bünyesinde barındırmıştır. Kentimizi temsil eden iki önemli şahsiyet Hz. Yunus Emre ve Karamanoğlu Mehmet Bey heykellerini şehrin hemen girişine yerleştiriyoruz. Gelen misafirlerimizi ilk olarak Hz. Yunus Emre ve Karamanoğlu Mehmet Bey, selamlayacak" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yunus Emre ve Karamanoğlu Mehmet Bey Heykelleri Dikilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement