Mısır İçin Denizli'de, Kefenli ve Darağaçlı Eylem - Son Dakika
Güncel

Mısır İçin Denizli'de, Kefenli ve Darağaçlı Eylem

Mısır İçin Denizli\'de, Kefenli ve Darağaçlı Eylem

Denizli'de AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, Mısır'da idam kararı verilen 529 kişi için kefenli ve darağaçlı eylem yaptı.

09.04.2014 14:46

Denizli'de AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, Mısır'da idam kararı verilen 529 kişi için kefenli ve darağaçlı eylem yaptı. Temsili kurulan darağaçların önünde 'Rabia' işareti yapan grup, idam kararının hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde verildiğini söyledi.

Muhammed Mursi'nin görevden uzaklaştırılmasının ardından yaşanan gelişmeler ile Dünya'nın buna darbe demediğine dikkat çeken AK Parti Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kılınç, şunları söyledi

'İki hafta önce 529 Müslüman Kardeşler üyesi, yarım saatlik bir mahkeme neticesinde idama mahkum edildi. Darbecilerin haksız, hukuksuz ve adaletsiz yapıları tarafından verilen bu karar zulmün ve zalimlerin layihası olarak tarihe geçmiştir. Adına mahkeme bile denilemeyecek bu yapıların Müslümanları yargılama ve onları idama mahkum etme gibi bir hakları ve yetkileri yoktur. İdama mahkum edilen kardeşlerimiz gibi bizler de bu kararı tanımıyor ve gayri meşru olduğunun bir kere daha altını çiziyoruz. Tüm dünya bu konuda artık harekete geçmeliö

Açıklama sonrası bir süre 'İslami hareket engellenemezö, 'Mursi'ye selam, direnişe devamö, 'Defol Sisi, seninleyiz Mursiö sloganları atan grup, idamlar için imza topladı. Toplanın imzaların Mısır Müftülüğü'ne gönderileceği belirtildi. Eyleme katılarlar toplanan imzaların ardından meydandan sesizce ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mısır İçin Denizli'de, Kefenli ve Darağaçlı Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement