Mısır ve Suriye'deki Katliamlara Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Mısır ve Suriye'deki Katliamlara Tepkiler

Mısır ve Suriye\'deki Katliamlara Tepkiler

Malatya'da 10 binlerce vatandaş, Mısır ve Suriye'deki katliamları protesto etti İHH Genel Başkanı Yıldırım: "Körfez liderleri, İslam dünyasının liderleri, neredesiniz? Tahtlarınızın sallanacağı günü mü bekliyorsunuz. Bunu istiyorsanız o da olacak, hiç tereddüt etmeyin. Türkiye kadar olamadınız" İhvanı Müslimin Türkiye Gençlik Lideri Yusuf: "Bizi tefrika için devlet devlet ayırmışlar ama Filistin, Arakan, Doğu Türkistan bizi birleştirdiği gibi bugün de Rabia bizi birleştirdi. Tek bir ümmet olduğumuzu bütün dünyaya gösterdik"

26.08.2013 00:07

Malatya'da 10 binlerce vatandaş, Mısır ve Suriye'deki katliamları protesto etti.

Mısır'daki darbe karşıtlarına yönelik katliam ve Şam'daki kimyasal silah saldırısını protesto için Yeni Belediye Hizmet Binası arkasındaki alanda, kentte faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerince Kardeşlik ve Dayanışma Mitingi düzenlendi.

Gösterilerden önce Saray Camisi İmam Hatibi Muhittin Sarıkaya, Kur'an-ı Kerim tilaveti sundu. Miting için alanda toplanan vatandaşlar, Rabia işareti yaparak ve "Katil İsrail, Mısır'dan defol", "Her yer Mısır, her yer direniş", "Diren Mursi, ümmet seninle", "Sisi, şaşırma, sabrımızı taşırma", " Hamas'a, İhvan'a, direnişe bin selam" ve "Mursi'ye, İhvana, direnişe bin selam" sloganları atarak katliamları protesto etti.

Mitinge katılan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her tarafında kadınlar, çocuklar ve erkeklerin Mısır'a, Suriye'ye, Filistin'e, Doğu Türkistan'a, Arakan'a, Afganistan'a, yani mazlum coğrafyalara destek vermek için meydanları doldurduğunu söyledi.

Yıldırım, Mısır'daki darbe karşıtlarına yönelik katliamdan önce insanların ordunun meydanları boşaltmak isterken gaz sıkmasını beklediğini ifade ederek, "Öyle olmadı. Birden keskin nişancılar çıktı. Çocukları vurmaya başladılar. Helikopterler yukarıdan ateş etmeye başladı. Ben bunu çok iyi biliyorum. Mavi Marmara'da da aynı manzarayla karşılaştık. Herkes zanneder ki Mavi Marmara'da İsrail vurdu. Biz vurulmadan bir gün önce Hüsnü Mübarek'in istihbarat başkanı Ömer Süleyman İsrail'e gitti. Bu Mavi Marmara'yı ve filoyu durdurun. Eğer Gazze'ye gidemezlerse El Ariş'e gelirler, halk ayaklanır. Filistin'in Refah Sınır Kapısı'nı açarlar, dedi. Bunun üzerine bugünkü bu darbeyi yapan bu zalimler İsrail'le beraber Mavi Marmara'yı vurdular" diye konuştu.

Mısır'da şehit edilenlerden Esma'nın geçen yıl bir konferans için İstanbul'a geldiğini anlatan Yıldırım, orada kendisine babasının selamını ilettiğini aktardı. Yıldırım, orada Esma'yla çok kısa konuşabildiklerini belirterek, bu nedenle şu anda çok üzüldüğünü anlattı.

Yıldırım, "Ben genç kızlarımıza diyorum. Babası Esma için mektup yazdı. Siz de cevaben babasına mektup yazın, biz onu ulaştıralım. Diyelim ki, kardeşim bir Esma'yı kaybettin. Milyonlarca Esma sana cevap yazıyor" dedi.

Konuşması, "Şehit Esma yolun yolumuz" sloganlarıyla kesilen Yıldırım, Muhammed Bintaci'nin oğlu Ammar'ın da yakalandığını belirtti. Yıldırım, Mısır'da 4 bin 700 şehit, 10 binden fazla tutuklu olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"25 bin civarında yaralı var. Bu yaralıların çoğu ağır. Yardım edilmesine izin vermiyorlar. Bu zalimlere karşı Amerika'dan yardım isteme küçüklüğüne düşmeyeceğiz. İngiltere'den, Avrupa'dan, BM Güvenlik Konseyi'nden yardım isteme küçüklüğüne düşmeyeceğiz. Biz varız. Siz varsınız. İnanıyorsunuz, en üstün sizsiniz. Körfez liderleri, İslam dünyasının liderleri, neredesiniz? Tahtlarınızın sallanacağı günü mü bekliyorsunuz. Bunu istiyorsanız o da olacak, hiç tereddüt etmeyin. Türkiye kadar olamadınız. Paranız var, pulunuz var. Her şeyiniz var ama Türkiye'deki siyonist sermaye, Mısır için ileri gitme. Yoksa ekonomik kriz olur, çökersiniz, dedi. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Başbakan ne dedi. Bizim için ekonomik çıkar yok. Kardeşlik çıkarı vardır."

Siyasi partilere, sendikalara, cemaatlere, tarikatlara seslenen Yıldırım, "Meydanlara çıkın. Mısır'la Suriye'yle beraber olun ki başınız göğe yükselsin" dedi.

Suriye'deki kimyasal silah saldırısı

Mısır'daki katliamı fırsat bilen Esed'in kimyasal silah kullandığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Rusya diyor ki, muhalifler izin vermiyorlar inceleme yapılsın. Ben de Rusya'ya çağrı yapıyorum. Medya kanalıyla Birleşmiş Milletler'e, emperyalistlere, yalancılara, korkaklara diyorum ki, eğer Duma bölgesine, Guta bölgesine gitmeye korkuyorsanız, Esed'den izin alma cesaretini gösterin. Biz İHH olarak sizi götürelim, incelemeyi yapın. Muhalifler hiçbir şekilde yasak koymayacak. Ben bu sözü veriyorum. Hadi cesaret gösterin. Gelmeye yüreğiniz yetmiyor. Bu örnekleri inşallah biz alacağız. O suçu biz belgeleyeceğiz. Dünya kamuoyuna duyurup savaş suçları mahkemesinde Esed'i yargılayacağız inşallah. Bu mahkeme yargılamayı bilmezse, bu uluslararası sistemin ikiyüzlülüğünü bir kez daha kanıtlayacağız."

Malatyalılardan Suriye için destek isteyen Yıldırım, "Suriye halkına yardımlar azaldı. Malatya zengin bir şehir. En az 300-400 tır Suriye'ye gönderilmek üzere söz verin" ifadelerini kullandı.

Mısır'a da destek isteyen Yıldırım, "Rabia işareti yapanlar sadece Sisi'ye değil İsrail'e, Amerika'ya, İngiltere'ye, Fransa'ya ve Rusya'ya da dersini verecek inşallah" diye konuştu.

Yıldırım, vatandaşlardan kola almamasını isteyerek, "Şu siyonistlere destek olan bütün şirketleri tespit edin, mallarını bırakın. Bazıları bana diyor ki o deterjanlar iyi yıkıyor. Bunlar iyi yıkamıyor. Bırak elbisem kirli kalsın da verdiğim parayla bir yaşındaki çocuk öldürülmesin" dedi.

Yıldırım, Filistin'i tamamen yalnızlaştırmak için Mısır'da darbe yapıldığını belirterek, "İsrail Filistin'e de saldırmak için bahane arıyor. Biz Filistin'in yanındayız" şeklinde konuştu.

Sisi'ye bir çağrısı olduğunu kaydeden Yıldırım, "28 Şubatçılar bin yıl sürecek dediler. 10 sene sonra hapse girdiler. Sıra sizdedir inşallah" dedi.

İhvanı Müslimin Türkiye Gençlik Lideri Yusuf

İhvanı Müslimin Türkiye Gençlik Lideri Ahmet Yusuf da Müslüman milletlerin bir ümmet olduğuna vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı:

"Bizi tefrika için devlet devlet ayırmışlar ama Filistin, Arakan, Doğu Türkistan bizi birleştirdiği gibi bugün de Rabia bizi birleştirdi. Tek bir ümmet olduğumuzu bütün dünyaya gösterdik. Allah sizden razı olsun. Bu kalabalıklar Mısır'a, Rabia'cılara güç veriyor. Bu yapılan darbe sadece Mısır için değil. Bu darbenin sonunda Türkiye var. Size istirham ediyorum. Türkiye'ye çok dikkat edin. Türkiye'ye sahip çıkın. Çünkü Müslümanlara sahip çıkan, Mısır'a tek yardım eden Türkiye oldu. Allah sizden razı olsun. İnşallah hepimiz bu günü, bu zafer gününü hep birlikte yaşayacağız."

AK Parti Malatya Milletvekilleri Cemal Akın, Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da gösterilere katıldı. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır ve Suriye'deki Katliamlara Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement