Motosikletçilerin Organ Bağışı Duyarlılığı - Son Dakika
Güncel

Motosikletçilerin Organ Bağışı Duyarlılığı

Motosikletçilerin Organ Bağışı Duyarlılığı

Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun (TMF), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın desteğiyle organ bağışının önemine dikkati çekmek için düzenlediği tur kapsamında 23 Eylül'de Ankara'dan yola çıkan motosikletçiler, son durakları...

29.09.2013 10:42

Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun (TMF), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın desteğiyle organ bağışının önemine dikkati çekmek için düzenlediği tur kapsamında 23 Eylül'de Ankara'dan yola çıkan motosikletçiler, son durakları Antalya'nın Kemer İlçesine ulaştı.

Kemer'de devam eden Red Bull Sea to Sky Hard Enduro yarışmasının servis alanında düzenlenen karşılama töreninde konuşan TMF Başkanı Yunus Bekir Uçar, yakın bir arkadaşının da organ bulunamaması sonucu vefatı üzerine bu kampanyayı başlatmaya karar verdiğini söyledi.

Karşılamada konuşan Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Adem Bilgin, Antalya'nın organ nakli, bağışı ve turizm konularında çok ilerlediğini ve dünyada ön sıralarda yer aldığını belirtti.

Ankara, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Antalya'yı kapsayan toplam bin 800 kilometrelik bir güzergah izleyen motosikletçiler gittikleri her yerde, Türkiye'de 25 bin kişinin organ beklediğini anlatmaya çalıştı. Herkesin organ bağışına ihtiyaç duyabileceğine dikkat çekmek isteyen motosiklet gönüllüleri, turlarını Kemer'deki Enduro yarışının servis alanında sonlandırdı. Anlamlı organizasyona Sağlık Bakanlığı olarak özel bir önem verildiğinin altını çizen Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Adem Bilgin, motosiklet gönüllülerini Kemer Stadyumu'nda karşılayarak tebrik etti. Antalya Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ferhat Sarıbek ile Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Ergün Koçak'ın da yer aldığı TMF Tur finalinde İl Sağlık Müdürlüğü stant açarak organ bağışı ile ilgili broşür dağıttı. Etkinliğe katılanlar kampanya sonunda tişörtlerini giyerek toplu fotoğraf çektirdiler ve sanatçı Ogün Bülent'in seslendirdiği "Umuda yol" adlı şarkısını hep birlikte söylediler. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Motosikletçilerin Organ Bağışı Duyarlılığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement