Mühendislik Fakültesi İş Hayatına Pırıl Pırıl Mühendisler Kazandırdı - Son Dakika
Güncel

Mühendislik Fakültesi İş Hayatına Pırıl Pırıl Mühendisler Kazandırdı

Mühendislik Fakültesi İş Hayatına Pırıl Pırıl Mühendisler Kazandırdı

Celal Bayar Mühendislik Fakültesi 17. Dönem Mezuniyet Töreni, 19 Haziran 2013 tarihinde Muradiye Yerleşkesi çim sahada gerçekleştirildi.

21.06.2013 15:31

17. Dönem Mezuniyet Töreni'ne Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Çelik, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Gökkuş, Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Maraş, Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Yurdusev, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Enver Atik, Turgutlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Salim Şahin, Kırkağaç Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. N. Sinan Köksal, Saruhanlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil Tosun, İzmir İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Emekli ve Keskinoğlu A.Ş temsilcisi Ali Kartal Özkan ile öğretim elemanları, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan tören, öğrencilerin sunduğu halk oyunları gösterisi, Fakülte Birincisi Merve Gökler, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Gökkuş, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ve Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'ın konuşmaları ile devam etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, "Üniversitemizin sloganı 'yenilikçi düşüncenin adresi'. Biz bunu mezunlarımızda görmek istiyoruz. Mezunlarımızın sürekli yenilikçi düşünceyle hareket etmesini, yeni bilgiler öğrenmesini, yeni şeyler geliştirmesini istiyoruz. İşte mühendislik budur. Gerçek manada mühendisler, bilinen bilgileri tekrarlayan değil; yeni tasarımlar yapan, fikirler ortaya koyan insanlardır. Mezunlarımızın bizleri en iyi şekilde temsil etmelerini, bizlerle irtibatlarını kesmemelerini, kendilerinden sonra gelen öğrencilere iyi bir referans teşkil etmelerini istiyoruz. Devamlı projeler üretmeli ve projelerle insanların önünü açmalarıdırlar. Bildiğiniz gibi 20. Bilim ve Bahar Şenliğinde bilim projeleri yarışmaları yaptık ve öğrencilerimize ödüller verdik. Ancak, önemli olan ödül almak değil, yarışmaya katılmaktır.

Bizim hedefimiz de devamlı yeni projeler geliştirmek ve hayata geçirmektir. Sizlere öğrencilerimizin bir projesinden bahsetmek istiyorum. Öğrencilerimiz Ecomagnesia Güneş Arabası ile Rotterdam'da yapılan Shell Eco Marathon'a katıldı. Üniversitemizi ve ülkemizi Shell Eco Marathon 2013'de en iyi şekilde temsil ederek, Türkiye'nin en verimli (206 Km/kW) ve en hafif (35 Kg) prototip aracını üretti. National Geographic dergisi de bu araçlar için bir yarış başlattı. İnternet üzerinden yapılan oylamayla en iyi arabayı belirleyecekler. Celal Bayar Üniversitesi takımı şu anda 6'ıncı sırada. Sizlerden isteğimiz, Üniversitemizin web sayfasından ilan ettiğimiz linke girerek oy kullanmanız. Celal Bayar Üniversitesi'nin adını National Geographic aracılığıyla tüm dünyaya duyurmak istiyoruz. Sevgili mezunlarımız, İngilizceniz yeterli değilse geliştirin. İngilizce, sizlerin kariyerinin önünde bir bariyer olmasın. İletişim becerileriniz çok iyi olmalı. Yıkıcı ve kavgacı değil, uyumlu ve ekip ruhuna sahip insanlara ihtiyacımız var" diye konuştu.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş da mezunları tebrik ederek, bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Fakülteyi dereceyle bitirenlere ödülleri ve mezuniyet belgelerinin takdim edilmesi, diğer mezunlara mezuniyet belgelerinin verilmesi, pilav-ayran ikramı, kep atma, dilek balonu, havai fişek gösterisi ve CBÜ Marşı'nın söylenmesi ile devam eden tören, Grup Ezgisel ve Grup Dedeband konseriyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mühendislik Fakültesi İş Hayatına Pırıl Pırıl Mühendisler Kazandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement