Muhsin Yazıcıoğlu Kosova'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Muhsin Yazıcıoğlu Kosova'da Anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Kosova\'da Anıldı

Kahramanmaraş'ta 3 yıl önce meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucu lideri ve Türkiye ile Kosova Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Prizren'de törenle anıldı.

15.04.2012 14:57

Kahramanmaraş'ta 3 yıl önce meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucu lideri ve Türkiye ile Kosova Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Prizren'de törenle anıldı.

Anma töreni Mamuşa Belediyesi desteğiyle ve Sivas Spor Tekwondo kulübü işbirliğinde 'Sezai Surroi Spor Salonu'nda yapıldı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Yazıcıoğlu emanetçisi olarak sizlerle kendisini anmaktan büyük mutluluk duyuyorum" derken, merhum parti liderinin Kosova bağımsızlığı için mücadele ettiğini hatırlattı. "Bizim siyasetimiz sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, Türkiye sınırları dışında da var olan soydaşlarımızın sorunlarıdır" diyen Destici, bu coğrafyadaki zulmü durdurmak için Türkiye'nin güçlü ve zengin olması gerektiğini vurguladı. Daha çok gençlere önem verdiğini söyleyen Destici, "Gençleri üniversite mezunu yaparsak, daha güçlü ve aydın bir Kosova olacaktır" dedi. Destici, Yazıcıoğlu davasının dimdik ayakta olduğunu hatırlatarak, bu davayı sonsuza kadar yaşatacaklarını söyledi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Nilüfer Yazıcıoğlu da, eşinin bir gün nereye gittiğini söylemeden Türkiye'den ayrıldığını ve birkaç gün sonra Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) askerleriyle birlikte olduğunu öğrendiklerini anlattı. Nilüfer Yazıcıoğlu, eşinin her zaman mazlumun yanında olduğunu, Kosova ile bağlarını hiç koparmayacaklarını ve ileri bir tarihte Mamuşa Belediyesi'nde bir camii inşa etmek için arkadaşlarıyla Kosova'yı tekrar ziyaret edeceklerini belirtti.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun Kosova bağımsızlığı için büyük mücadeleler verdiğini hatırlatan Türkiye Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, kendisi sadece siyasetçi değil, aynı zamanda bir vatanseverdi" diyerek merhumu rahmetle andı. "Muhsinler ölmedi, yaşayacak" sözleriyle konuşmasına başlayan Mamuşa Belediyesi Başkanı Arif Bütüç, Yazıcıoğlu'nun Türkiye'yi olduğu kadar Kosova'yı ve tüm Balkanları sevdiğini söyledi. Kendisiyle Mamuşa'daki geleneksel domates festivalini beraber başlattıklarını belirten Bütüç, Yazıcıoğlu sayesinde Kosovalı vatandaşların bugün Türkiye'de tıbbi tedavi gördüğünü dile getirdi.

Bütüç, Kosova ile Türkiye'nin bir elmanın iki yarısı olduğunu vurguladı. Bütüç, Mamuşa'da yapılan bir parka Muhsin Yazıcıoğlu adını vereceklerini ifade etti. Törene katılan Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani, "Yazıcıoğlu, Kosova'nın büyük bir dostudur" diyerek, kendisinin Kosova'daki Türk, Arnavut ve Boşnak halkına büyük sevgisi olduğunu hatırlattı. Yazıcıoğlu'nun iyi dostu olarak bilinen Agani, "Kardeşim Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatı ve yaptıkları dostluk temeline dayanmaktadır" dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nu anma töreninde tekwondo turnuvası düzenlendi ve Kosova- Türkiye tekwondo sporcuları kıyasıya yarıştı. Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sivas Valisi Ali Kolat, Türkiye Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muja törene mesaj gönderdi. Törene BBP Genel Başkanı Mustafa Desteci, Muhisin'in eşi Nülifer Yazıcıoğlu, genel sekreteri Ahmet Gülhan, Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani, Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç ve belediye yetkilileri, Prizren Belediye Başkanı Yardımcısı Orhan Lopar,Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Ahmet Çelik de katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muhsin Yazıcıoğlu Kosova'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement