Müsiad'dan İşsizlik ve Terör Değerlendirmesi - Son Dakika
Güncel

Müsiad'dan İşsizlik ve Terör Değerlendirmesi

Müsiad\'dan İşsizlik ve Terör Değerlendirmesi

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, işsizlik ve terörün Türkiye'nin en önemli sorunları olduğunu ve hükümetin terör konusunda ki güncel toplumsal barış çabalarını değerlendirdi.

07.03.2013 17:40

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, işsizlik ve terörün Türkiye'nin en önemli sorunları olduğunu ve hükümetin terör konusunda ki güncel toplumsal barış çabalarını değerlendirdi.

MÜSİAD Başkanı Kurt Ali Kılçık yaptığı açıklamada, işsizlik istatistiklerine değindi. Kılçık, "2012 İşsizlik oranı yüzde 9,2 tarım dışı işsizlik oranı ise yüzde 11,5 olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde işsiz sayısı 2012 yılında bir önceki yıla göre 97 bin kişi azalarak 2 milyon 518 bin kişiye düştü. İşsizlik oranı ise 0,6 puanlık azalış ile yüzde 9,2 seviyesinde gerçekleşti. Kentsel yerlerde işsizlik oranı 0,8 puanlık azalışla yüzde 11,1, kırsal yerlerde ise 0,3 puanlık azalışla yüzde 5,5 oldu. En yüksek işsizlik oranı yüzde 12,4 ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde gerçekleşti. İşsizlik oranının en yüksek olduğu bölge yüzde 12,4 ile Güneydoğu Anadolu (TRC) bölgesi iken, en düşük olduğu bölge yüzde 6,1 ile Batı Karadeniz (TR8) bölgesi oldu. Erkeklerde işsizlik oranının en yüksek olduğu bölge yüzde 13 ile Güneydoğu Anadolu (TRC) bölgesi iken, kadınlarda yüzde 14,4 ile İstanbul (TR1) bölgesi oldu" dedi.

Gaziantep'te çalışan SGK'lı Erkek 199 bin 209 bayan çalışan 30 bin 975 çalışanıyla işsizlik oranın düşmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu vurgulayan Kurt Ali Kılçık, şöyle devam etti:

"Bir üniversitemizce 26 ilde bin kişiyle görüşerek yapılan araştırma sonucuna göre Türkiye'de muhafazakarlık artarken, çözüm için barış görüşmelerine olan destek geçmişe göre yükselişte ve şu anda bu çalışmaya göre Türkiye'deki en önemli sorun ülkenin yüzde 55.2'sine göre işsizlik meselesi olmuştur. Barış sürecinde eğer halkımızın da tam desteği sağlanırsa ki şu anda bu yönde halkımız son derece sağduyulu ve olgun bir tavır takındı, beklentilere göre ve açıklamalar gerçekleşirse, sıcak olaylar ve terör bölgesinde hemen 50 bin işsize iş temin edilmektedir. Amaç terörle mücadelede özellikle işsizlerin dağa çıkmasını engellemek olacaktır."

Teröre ve dağa en çok destek büyükşehirlerden çıktığını ifade eden Başkan Kılçık, "Eğer hedef kitle Güneydoğu ve Doğu ise Adana, Mersin, Gaziantep, Antalya, Ankara, İstanbul'daki terör de işsizlik açısından etken değil mi? Terörle mücadelede sadece askeri çözümlerin netice vermeyeceği bilinmekle birlikte, hemen hemen geçmiş iktidarlar döneminde terör bölgesine dağıtılan ulufelerinde etkili olmadığı ortadadır. Bu bölgenin gençlerinin terör nedeniyle göçten mağdur olduğu gibi tüm ülke insanları da evlatlarını şehit veriyor. Ayrıca Güneydoğu ve Doğu'da huzurlu bir iş ortamının sağlanamaması nedeniyle ödenmeyen vergiler, kaçak kullanılan elektrik ve suların bedelini de ülkenin İç, Batı, Kuzey ve Güney Bölgeleri ödüyor. Ülkenin kaynaklarının ateşli silahlara harcanmasının terörden kaynaklanması da tüm işin çabasıdır. Başbakanımızın ve hükümetimizin terör gerçeğinin arka planını tam olarak anladığını görmek tüm sivil toplum kuruluşlarını ve halkımızı son derece mutlu ediyor. Terörle mücadelede, bölge insanına sevgi ve aidiyet duygusu ile yaklaşmak kadar ülkemizin güçlü olduğu ve her türlü zorlukların üstesinde gelebileceği hissini vermekte önemlidir. Tarihinden beri aşiret öğretisi ile yetişmiş, güce dayalı yaşamı kabul etmiş insanları kaba kuvvet kullanımı ile birkaç yılda dönüştürmek sadece teoride kalır, uygulanamaz. Tüm bu nedenlerden dolayı toplumsal uzlaşı ve barış ve birlik sürecini desteklemek tüm sivil toplum kuruluşlarının boynunun borcudur. Bu bağlamda halkımıza ve özellikle evlerin direği ana ve babalara da çok iş düşüyor. Global siyasette, hükümetimiz başta Başbakanımız ve hükümet temsilcileri olarak bakanlarımız net sözlerle ve dik duruş sergileyen bir tavırla eğrilip bükülmeden konuştuğu için Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde ve hatta Avrupa da birer kahraman oldular. Şimdi iç siyasette aynı başarının sağlanması ve toplumsal barışın sağlanması ile inşallah ülkemizin boynunu büken terör belası sonlandırılacaktır" diye konuştu.

"Gaziantep sadece Türkiye'nin değil dünyanın parlayan yıldızı olacaktır" diyen Kurt Ali Kılçık, "Toplumsal barış ve huzurun sağlanması ve terörün tarihin derin sularına gömülmesi ile inşallah geçmişte büyükşehirler nasıl terörün ana kaynağı olduysa; Güneydoğu'da inşallah bu barış sürecinin ve girişiminin öncüsü olacak. Bölgelerdeki organize sanayi bölgelerinin tamamlanması ile birlikte yakın bir gelecek de birkaç sene gibi bir kısa zamanda mevcut istihdama ek olarak yüz binlerce insana ekmek kapısı olacak. Endüstriyel bir dev ve sosyal etkinliklerin giderek arttığı bir üretim, eğitim ve turizm üssü olacak ve ülkemizi ileri başarılara götürecek lokomotif bir bölge olacaktır" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Müsiad'dan İşsizlik ve Terör Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement