Müslüm Baba'nın Vefatı Dünya Basınında - Son Dakika
Güncel

Müslüm Baba'nın Vefatı Dünya Basınında

Müslüm Baba\'nın Vefatı Dünya Basınında

Müslüm Gürses'in ölüm haberi Amerikan basınında geniş yer buldu.

04.03.2013 18:58  Güncelleme: 22:28

Geçirdiği by-pass ameliyatının ardından 4 aydan bu yana yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sanatçı Müslüm Gürses'in ölümü Amerika Birleşik Devletleri (ABD) basınında da geniş yer buldu.

Gürses'in vefatını, US News, Washington Post, Miami Herald, Huffington Post, Timesonline, The News Tribune, Newsday, Pantagraph ve Washington Times gibi tanınmış gazetelerin yanı sıra yüzlerce basın kuruluşu okuyucularına ulaştırdı. Sanatçının fotoğraflarının da yer aldığı haberlerde, Gürses'in Türk ve Arap ezgilerini harmanlayarak kendisine özgü bir tarz geliştirdiği ifade edildi.

Haberlerde, sanatçının konserlerinde seslendirdiği duygusal şarkılar nedeniyle bazı hayranlarının kendilerine iletle zarar verdiği bilgisine de yer verildi. Medya kuruluşları, hayranları tarafından 'Müslüm Baba' ya da 'Baba Müslüm' lakabıyla anılan sanatçının son dönemde Pop ve Rock türlerinde şarkılar seslendirdiğini de yazdı.

'BABA' SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Müslüm Gürses'in cenazesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camii'ne getirildi. Gürses'in sanatçı arkadaşları ve sevenleri cami avlusunu tıklım tıklım doldurdu.

Cenaze namazına Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büşükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra Orhan Gencebay, Adnan Şenses, Nuri Sesigüzel, Ajda Pekkan, Yunus Bülbül, Ferdi Tayfur, Kubat, Ahmet Selçuk İlkan, Şahin Özer gibi çok sayıda ünlü isim de katıldı. Ayrıca Gürses sevenleri de cami avlusunu ve çevredeki sokakları doldurdu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Müslüm Baba'nın Vefatı Dünya Basınında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement