"Namaz Kılacak Yer Yok'' - Son Dakika
Güncel

"Namaz Kılacak Yer Yok''

"Namaz Kılacak Yer Yok\'\'

CHP'li Ağbaba: Mirzabeyoğlu'na bizim yanımızda telegram uygulanıyordu.

23.10.2012 12:51

Mirzabeyoğlu: "Namaz Kılacak Yer Yok, Yatağımda Kılıyorum"

A Haber'de Selin Ongun'un sunduğu 'Bi Sormak Lazım İBDA-C Davası tutuklusu Salih Mirzabeyoğlu'nun avukatı Güven Yılmaz ve TBMM'ye soru önergesi veren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'yı konuk etti. Salih Mirzabeyoğlu'nu cezaevinde ziyaret eden Ağbaba, "bizim yanımızdayken bile telegram uygulandığını söyledi" derken, Avukatı Güven Yılmaz ise müvekkilinin 11 yıldır işkence gördüğünü dile getirerek, "Birkaç hafta önce namaz kılacak yerim yok. Kitaplarımı topladım, yatağımın üzerinde namaz kıldım demişti" açıklamasını da yaptı.

Geçen haftalarda TBMM'ye Salih Mirzabeyoğlu davasıyla ilgili 5 maddelik soru önergesi veren CHP Malatya Miletvekili Veli Ağbaba, Mirzabeyoğlu'nun 28 Şubat'ta simge olmuş mağdur edilen bir isim olduğunu ve bu nedenle kendisiyle Bolu F Tipi Cezaevi'nde 1 saati aşkın bir süre görüşme gerçekleştirdiğini ifade etti. Mirzabeyoğlu'nun zor şartlarda, ölümle terk edilmiş şekilde, tek kişilik hücrede, kendi ifadesiyle telegram işkencesine maruz kalarak yaşadığını vurgulayan Ağbaba, "Bizi görünce şaşırdı. Bolu F tipi cezaevinde sohbet ettik. Cezaevinde Telegram işkencesine maruz kaldığını belirtti. Bizim yanımızdayken bile bu işkenceyi yaşadığını söyledi. Banyoda sıcak duş alırken birden soğuk su hissediyormuş. Konuşurken vücudunda kasılmalar meydana geliyormuş. Kendisi bunu kitaplaştırmış. Mayıs ayında da Bolu F Tipi Cezaeviyle ilgili rapor da yayınladık" diye konuştu.

AĞBABA: "RUH SAĞLIĞINDA PROBLEM YOK"

Cezaevindeki zihin kontrolünün Mirzabeyoğlu'na özel bir durum olduğunu belirten Ağbaba, "Bize hastaneye ancak Telegram işkencesinin çözümü için giderim dedi.. Akıl sağlığım yerinde diyor. Kanımca yalnızlaştırılarak ölüme terk ediliyor" açıklamasını yaptı. Mirzabeyoğlu'nun hasta gibi görünmediğini ve kendisinin de ruh sağlığı açısından bir problem görmediğini söyleyen Ağbaba, "Devletin görevi böyle bir durumu ortaya çıkarmak. Avukatları başvuru yapıyor, Adalet Bakanlığı tarafında bir gelişme yok. Önemli olan bakanlığın tutumu. Mirzabeyoğlu insani düşünceyi, Necip Fazıl düşüncesini savunan biri" dedi.

YILMAZ: "MİRZABEYOĞLU 11 YILDIR İŞKENCE GÖRÜYOR"

Mirzabeyoğlu'nun fikrinin itibarsızlaştırılarak yok edilmeye çalışıldığını söyleyen avukatı Güven Yılmaz, "Mirzabeyoğlu rejim muhalifi ve yeni sistem teklif eden biri. Telegram nasıl bir alet bilmiyoruz. Uydudan da çok uzak bir noktadan da yapılabilir. 800 mahkûm neden etkilenmiyor? Çünkü örneğin cep telefonuna biri benim numaramı kodlandığında yanımda 100 kişi de olsa benim numaram çalar. Böyle bir yöntem." Şeklinde konuştu.

Mirzabeyoğlu'nun 2001'de Kartal F tipi Cezaevinde yatarken de tek kişilik hücresinde Telegram işkencesine maruz kaldığını iddia eden Yılmaz, "Uzun yılardır bu işkenceden dolayı şiir yazamıyor. Bir noktaya odaklanamama sorunu var" diye konuştu. 7-8 metrelik hücresinde Mirzabeyoğlu'nun vaktini kitap okuyarak geçirdiği belirten Yılmaz, "Birkaç hafta önce namaz kılacak yerim yok. Kitaplarımı topladım, yatağımın üzerinde namaz kıldım demişti" açıklamasını yaptı. Yılmaz, ayrıca Mirzabeyoğlu'nun Bir yıl içinde anne ve babasını kaybettiğini ama 'Ağırlaştırılmış müebbet'le yargılandığı gerekçesiyle cenazelerine katılamadığını da sözlerine ekledi.

YILMAZ: "İBDA-C'Lİ OKAN İŞGÖR 'GÖREVLİ' OLARAK METRİS'E GİRMİŞ"

Basında sıkça yer alan Okan İşgör ismine de değinen Yılmaz, "Metris hadiselerinin olduğu 25 Ocak 2000'e kadar İBDA-C tutuklularıyla kalıyordu ve İBDA-C'li olduğu varsayılıyordu. O dönem İşgör, itirafçı olarak basına yansıdı. Son dönemde Ergenekon sanığı olarak yargılandığı davada İBDA-C  üyesi olmadığını görevli olarak Metris'e girdiğini ifade etti.

"MİRZABEYOĞLU, BİZİ 'ÇAKAL CARLOS'LA İRTİBATA GEÇİRDİ"

Yılmaz, ayrıca Mirzabeyoğlu'nun 2000'li yıllarda Fransa'da cezaevinde yatan Çakal Carlos ile avukatlarının temas kurması ve görüşmesini istediğini belirterek " Bir gazeteci arkadaş kendisinin izini buldu, mektuplaştık her hafta görüşüyoruz. Carlos bize göre bir özgürlük savaşçısı. Emperyalizme karşı mücadeleyle hayatı geçmiş biri" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Namaz Kılacak Yer Yok'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement