Notaya Tutunan Engeller - Son Dakika
Güncel

Notaya Tutunan Engeller

Notaya Tutunan Engeller

Balçova Dayanç Müzik Kursu çatısı altında Sanat Engel Tanımaz Projesi, 60 engelli çocuğu müziğin eşsiz birleştirici özelliğiyle sosyalleştirdi ve yeni arkadaşlıklar edinmelerine vesile oldu.

17.12.2012 14:52

Balçova Dayanç Müzik Kursu çatısı altında Sanat Engel Tanımaz Projesi, 60 engelli çocuğu müziğin eşsiz birleştirici özelliğiyle sosyalleştirdi ve yeni arkadaşlıklar edinmelerine vesile oldu.

Balçova Dayanç Müzik Kursu çatısı altında İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Sanat Engel Tanımaz" projesi 60 engelli çocuğu müzikle bütünleştirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Hülya Güven ile Alaattin Yüksel; CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP PM Üyesi Hüseyin Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Muzaffer Tunçağ, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İl yöneticileri, ilçe başkanları, İl Genel Meclisi ve belediye meclis üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşları yöneticileri, engel tanımayanların eli öpülesi anne-babalarının da katıldığı etkinlikte koltuklar dolunca, kimi konuklar bu müzik ziyafetini ayakta izlemek zorunda kaldı.

Deneyimli sunucu Mehmet Necati Şentürk'ün sunumuyla, bir bayram havasında geçen buluşma renkli anlara sahne oldu.

"Sanat Engel Tanımaz" Projesi kapsamında, temel müzik eğitimi alan engelli çocuklar, müziğin evrensel diliyle aşılamayacak hiçbir engel olmadığını ortaya koydu. Kimi doğuştan kas hastası, kimi ortopedik engelli kimi de görme engelli olan Ahmet, Ayşen, Hıdır, Özge, Vedat, Yusuf ve Ahmet bir araya gelip

ritim oldular. Yüreklerindeki coşkuyla izleyenleri coşturdular.

Gitarda el ele veren

Yaren, Murat, Ceren, Hayat ve Hiranur ise, bir enstrümanla "Hayatlarının nasıl da bayram olabileceğini" gösterdi. Özüm Borova, klarnetiyle gecenin nefesi olurken; Kerem, Erencan, Anıl ve Murat, bağlamayla bağlanacakları bir hayatlarının olduğunu "Gesi bağlarında dolanırken" daha iyi anladılar. Aşık Veysel'in "Uzun İnce Yolu"nun yolcusu olduğunu türkülerle haykırdılar.

Dayanç Müzik'in organizasyonu, yeni bir müzik grubunun da doğmasına vesile oldu. İlk kez "şef" olarak kendisi gibi görme engellilerden oluşan Türk Halk Müziği Korosu'nu yöneten Eyüp Sultan Aylar, "Grup Doğaçlama"yı kurduklarını duyurdu. Gamze, Gürhan, Erhan, Zekeriya, Rabia, Tuğçe, Barış Baki, Güliz, Muradiye, Ali Oruç, Nurcan, Gizem, Melike, Murat ve Duygu; Grup Mecaz'ın programına da yoğun istek üzerine katılarak "gönül gözüyle" türküler seslendirdi.

İzmir Valiliği Engelliler Merkezi Koordinatörü Rıza Mutkilioğlu'na plaketini takdim eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Muharrem Dayanç'ın sosyal sorumluluk projelerinin başarılı sonuçlarını yakından izlediğini belirterek, "Sosyal sorumluluk, başkalarının mutluluğu ve içinde bulunduğu koşulları iyileştirme yönünde bir çaba. Ben CHP'nin sorumlu bir üyesi olarak Muharrem Dayanç'ın bu çabasını değerli ve önemli buluyorum. Engelleri sanatla aşan tüm çocuklarımızı kutluyorum" dedi.

Muharrem Dayanç ise, cezaevindeki çocuklar ve engelli çocukların ardından yeni proje hedef kitlesinin lösemili çocuklar olacağını vurguladı. Etkinlik plaket töreninin ardından sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Notaya Tutunan Engeller - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement