Nükleer Tıp Ünitesi ve Radyoloji Anjiyografi Ünitesi Hizmete Açıldı - Son Dakika
Güncel

Nükleer Tıp Ünitesi ve Radyoloji Anjiyografi Ünitesi Hizmete Açıldı

Nükleer Tıp Ünitesi ve Radyoloji Anjiyografi Ünitesi Hizmete Açıldı

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Nükleer Tıp Ünitesi ve Radyoloji Anjiografi Ünitesi 20 Haziran 2013 tarihinde düzenlenen açılış töreninin ardından hizmet vermeye başladı.

22.06.2013 10:37  Güncelleme: 10:40

Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ndeki açılış törenine Vali Yardımcısı Celal ULUSOY, Belediye Başkan Yardımcısı Şefika ÇOBAN, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa BİRİNCİOĞLU, Aydın Kamu Hastaneler Genel Sekreteri Mehmet ÖZKAN, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim AKTEMUR,İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri AKTAKKA, Başhekimimiz Doç. Dr. Mustafa OĞURLU, Başhekim Yardımcılarımız Prof.Dr.Bakiye UĞUR,Doç.Dr.Yüksel YILDIZ ve akademisyenler katıldı.

Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ömer Faruk Kutsi KÖSEOĞLU alınan cihazlar ile ilgili bilgi verirken, cihazların alımında Valilik ve İl Özel İdaresi'nin desteğini belirtti ve şöyle devam etti; "Görüntüleme eşliğinde tanı ve tedavi modern tıbbın vazgeçilmez bir parçasıdır. ADÜ Tıp Fakültesi Radyoloji Bölümü Girişimsel Radyoloji ve Anjiyografi Ünitesinde, dünya standartlarında, Aydın'da sadece bölümümüzde yapılan güncel tanı ve tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. 2007 tarihinde hizmete başlayan çok amaçlı floroskopi sistemi haftanın 3 günü anjiyografi, 2 günü ise floroskopik işlemler için kullanılmaktaydı. Nisan 2013 tarihinden itibaren Dijital Anjiyorafi ve Floroskopi ünitelerinde kesintisiz hizmet verilmektedir."

Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Yakup YÜREKLİ yaptığı konuşmasında PET/BT (Pozitron Emisyon Tomografi/ Bilgisayarlı Tomografi)'nin iki ayrı tıbbi görüntüleme yönteminin aynı cihazda birleştirildiği yeni bir teknoloji olduğu vurgularken PET'in radyoaktif şeker kullanılarak dokuların metobalizmasını gösterirken, BT'nin aynı dokuların şekil ve yapılarını gösterdiğini belirtti.

Prof.Dr.Yakup YÜREKLİ "Kanser hücreleri normalde daha yüksek metobalizmaya sahiptirler ve daha çok şeker tüketirler.Radyoaktif flor ile işaretlenmiş bir şeker türevi olan FDG'nin verildiği hastalarda PET ile yapılan görüntülemede vücuttaki bir lezyonun kötü huylu olup olmadığı verilen radyoaktif şekeri tutma miktarı gösterilerek anlaşılabilmektedir.Böylece kanser var mı,varsa yayılmış mı,yayılmışsa nereye ve ne kadar uzağa yayılmış,operasyon sonrası kanser dokusu kalmış mı,kemotereapi ve radyoterapi etkili olmuş mu sorularına doğru yanıtlar sağlayarak hastanın daha iyi tedavi edilmesine katkıda bulunmaktadır.Kullanıma girdiği son on yılda kanser hastalarının tanı,evreleme ve tedavi takibinde tüm dünyada en önemli yöntemi haline gelmiştir."dedi ve sözlerine şöyle devam etti "Aydın'da hizmete giren PET/BT merkezinin hastalarımızın şifa bulmasına katkısı olmasını ümit ediyoruz.Kanser hastalarına yönelik bir birim olduğumuz için randevusuz çalışıyoruz. Kanser şüphesiyle gelen hastaların rahatlaması veya tedavisini yapılması için en kısa sürede sonuç verebilmek için gayret gösteriyoruz."

Hastanemizdeki bölümler, hizmetler ve personel yapısı hakkında bilgiler veren Başhekimimiz Doç. Dr. Mustafa OĞURLU ise, "Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi olarak halkımıza sağlıkta en kaliteli hizmeti sunmak için gayret gösteriyoruz. Nitelikli idari ve sağlık personellerimizin yanı sıra modern ünitelerimize her gün yenilerini ekliyoruz. Hastanemizde verilen kaliteli sağlık hizmetleri nedeniyle iş yoğunluğumuz her gün artıyor. Şu anki yapımızla Türkiye'nin sayılı sağlık merkezlerinden birisi haline gelmek bizleri gururlandırıyor. Bununla birlikte hizmet kalitemizi artırmak ve taleplere cevap verebilmek için bina, personel ve tıbbi cihazlarımıza takviye yapmaya çalışıyoruz. Aydın ve çevre illerden sağlık hizmeti alabilmek için İzmir'e gitmek durumunda kalan hastalara umut olan Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, birçok branşta bölgenin sağlık merkezi olmak için emin adımlarla ilerliyor." dedi.

Nükleer Tıp ve Radyoloji Anjiografi ünitelerinin hizmete girmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa BİRİNCİOĞLU da, "Üniversiteler ve bağlı kuruluşlar üst düzey hizmet vermek, araştırma yapmak ve nitelikli personel yetiştirmek için mücadele veriyorlar. Aydın ve çevresinin Adnan Menderes Üniversitesi'ne ihtiyacı var. Hocalarımız üst düzey bilgi ve tecrübeye sahipler. Halkımıza hizmet edebilmemiz için desteklerini esirgemeyen Aydın Valiliği, kurumlar, meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Aydın Valiliği olarak Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne bir ünite kazandırmaktan dolayı çok mutlu olduklarını beyan eden Vali Yardımcısı Celal ULUSOY ise, şunları söyledi: "Aydın ilimiz verilen sağlık hizmetlerinin kalitesi bakımından oldukça iyi bir konumda bulunuyor. ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi de bu yeni açılan bölümleriyle birlikte halkımıza hizmet etmeye devam edecek. Aydın Valiliği olarak sağlığa böyle bir katkı sağlamaktan gururluyuz. Hastalıklar her gün yeni bir boyut kazanıyor. Ben bilim ve teknolojinin gayretlerinin galip geleceğini inanıyorum."dedi.

Konuşmaların ardından cihazların alımında katkılarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa BİRİNCİOĞLU Vali Yardımcısı Celal ULUSOY'a teşekkür plaketi verirken, Başhekimimiz Doç. Dr. Mustafa OĞURLU ise Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr Elçin ÜNAL'a Nükleer Tıp Ünitesine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi.

Açılış töreni kesilen kurdele ve cihazların incelenmesinin ardından yapılan kokteyl ve müzik ziyafeti ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nükleer Tıp Ünitesi ve Radyoloji Anjiyografi Ünitesi Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement