Obezite Her Yönüyle Masaya Yatırılacak - Son Dakika
Güncel

Obezite Her Yönüyle Masaya Yatırılacak

Obezite Her Yönüyle Masaya Yatırılacak

2. Bursa Eğitim Günleri Sempozyumu başlıyor.

06.02.2013 16:08

Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Eğitim ve Araştırma faaliyetlerine başlanmasının 2. Yıldönümü nedeniyle, 8-10 Şubat 2013 tarihlerinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde  "Her Yönüyle Obezite" temalı 2. Bursa Eğitim Günleri Sempozyumu düzenlenecek.

2. Bursa Eğitim Günleri Sempozyumu hakkında Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen basın toplantısına Kamu Hastaneleri Birliği Bursa Genel Sekreteri Opr.Dr. Yavuz Baştuğ, Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi, 2. Bursa Eğitim Günleri Sempozyum Başkanı Prof.Dr. Mehmet Karadağ, Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof.Dr. Rüstem Aşkın ve Büyükşehir Belediyesi Etüd Projeler Daire Başkanı Yük. Şehir Plancısı Nalan Fidan katıldı.

Kamu Hastaneleri Birliği Bursa Genel Sekreteri Opr.Dr.Yavuz Baştuğ, yaptığı açıklamada, Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin hizmet hastanelerinden farklı olarak, kaliteli hasta hizmetinin yanı sıra eğitim ve araştırma fonksiyonlarını da üstlenerek, Bursa'nın büyük ihtiyacını karşıladığına dikkat çekti.

Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi, 2. Bursa Eğitim Günleri Sempozyum Başkanı Prof.Dr. Mehmet Karadağ ise, hastanenin çeşitli tıp dallarında ihtiyaç olan uzmanları, çağdaş düzeyde yetiştirmek için uzmanlık eğitimi vermek ve mezuniyet sonrası eğitim faaliyetlerini sürdürmek gibi işlevleri olduğunu da anlatarak, 2 yılda 21 uzman yetiştirdiklerini ve 2 milyon 661 bin 59 hastayı tedavi ettiklerinin altını çizdi.

Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin, Eğitim Kliniklerinin kuruluşunun ikinci yıl dönümünde, 2. Bursa Eğitim Günleri sempozyumunu düzenleyerek önemli bir adım attıklarını söyleyen Karadağ, "Geçen yıl kuruluşun 1. yıldönümü nedeniyle 10 – 12 Şubat 2012 tarihlerinde 1. Bursa Eğitim Günleri sempozyumu düzenlenmiş ve bu sempozyum büyük ilgi görmüştü. Her yıl yapılmasını planladığımız bu bilimsel etkinlik, hem tıpta en son gelişmelerin paylaşılmasını sağlayacak, hem de Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bir yıllık bilimsel aktivitelerini değerlendirme, tartışma fırsatını sağlayacaktır. Halka açık ve ücretsiz olan sempozyuma tüm Bursa'yı bekliyoruz" dedi.

HER YÖNÜYLE OBEZİTE

Hedefin tüm Bursa'nın sağlık konularının, ilgili tüm kurumlarla ve en yetkin kişilerle birlikte değerlendirilmesini sağlamak olduğuna dikkat çeken Başhekim Karadağ, üniversite, kamu kurumları ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği içerisinde olunması gerektiğini belirtti.

Karadağ, son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızlı artışı ile dikkat çeken ve en önemli sağlık sorunlarından birisi olan Obezite'nin bu yıl yapılacak 2. Bursa Eğitim Günleri Sempozyumu'nun ana konusu olacağını açıklayarak, "Her yönüyle Obezite Sempozyumu'nda obeziteyle ilişkili birçok konu, bu alanda uzman olan bilim insanları tarafından detaylıca tartışılacaktır. Kalp hastalıklarından diyabete, uyku apnesinden hipertansiyona, cinsel fonksiyon bozukluklarından, egzersize, obezite cerrahisine kadar birçok konu bu sempozyumda ele alınacaktır. Bu sempozyum, Bursa'nın birçok kurumunun işbirliği içerisinde düzenlediği bir etkinlik olması nedeniyle, anlamlı bir örnek olacaktır" dedi.

Karadağ sözlerini şöyle tamamladı; "Sempozyumun düzenlenmesinde büyük katkıları olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Sayın Recep Altepe'ye çok teşekkür ediyorum.Ayrıca bilimsel programa önemli katkıları olan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güllülü, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ başta olmak üzere, Bursa İl Sağlık Müdürüne, Bursa İl Halk Sağlığı Müdürüne, Bursa İl Milli Eğitim Müdürüne, Bursa Müftüsüne, Bursa Tabip Odası Başkanına, sempozyum düzenleme kurulu üyelerimize, sempozyum sekreterimiz Op. Dr. Serpil Sancar'a ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor, Bursa Eğitim Günlerinin, her yıl tekrarlanarak gelenekselleşmesini diliyorum"

2. Bursa Eğitim Günleri Sempozyumu'nun organizasyonu Burkon Kongre Turizm tarafından gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Obezite Her Yönüyle Masaya Yatırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement