Oda Tv Davasına Kısa Devre Arası - Son Dakika
Güncel

Oda Tv Davasına Kısa Devre Arası

Oda Tv Davasına Kısa Devre Arası

Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında gazeteciler Yalçın Küçük, Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın da bulunduğu 12'si tutuklu 14 sanık hakkında açılan Oda TV davasının üçüncü duruşması görülmeye devam ediyor.

27.12.2011 18:16

Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında gazeteciler Yalçın Küçük, Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın da bulunduğu 12'si tutuklu 14 sanık hakkında açılan Oda TV davasının üçüncü duruşması görülmeye devam ediyor. Avukat bilgisayarını şarj etmek için prize takınca kısa devre yaptı, duruşmaya ara verildi.İddianamede MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu ile ilgili bölüm okunmadan geçildi.

Çağlayan Adliyesi'nde Özel Yetkili 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde iddianamenin okunmasına devam ediliyor. Duruşma salonunda bir izleyicinin yemek yediğini gören Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, izleyiciyi dışarı çıkması konusunda uyardı. İzleyicinin dışarı çıkmasının ardından Başkan Ekinci ise gülerek, "Henüz aç değiliz ama böyle de olmaz" diye konuştu.

KISA DEVRE ARASI

134 sayfalık iddianamenin iki TRT spikeri tarafından okunması sırasında ilginç bir olay meydana geldi. Aralarında Soner Yalçın'ın da bulunduğu bir kısım sanığın avukatı Celal Ülgen dizüstü bilgisayarını şarj etmek için fişe taktığı esnada kısa devre meydana geldi. Salondaki mikrofon ve prizler devre dışı kaldı. Sesli ve görüntülü kayıt altına alınan duruşmada arıza nedeniyle iddianamenin okunmasına yaklaşık 20 dakika ara verildi. Adliyenin teknik ekibinin müdahalesinin ardından arıza giderildi ve duruşmaya kaldığı yerden devam edildi.

KALELİ'NİN ZOR ANLARI

Bu arada tutuksuz sanık İklim Ayfer Kaleli duruşma sırasında rahatsızlanınca, Mahkeme Başkanı Ekinci, "İklim hanım kendinizi kötü hissediyorsanız dışarı çıkıp hava alabilirsiniz" dedi. Bunun üzerine Kaleli, salon dışına çıktı.

KOZİNOĞLU'NUN BÖLÜMÜ OKUNMADI

İddianamenin okunması sırasında davanın sanıkları arasında yer alan tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinde 12 Kasım'da rahatsızlanmasının ardından hayatını kaybeden MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'yla ilgili bölüme gelindiğinde Mahkeme Başkanı Ekinci, "Kozinoğlu rahmetli olduğu için hem de zaman kazanmak için bu bölümü atlayarak devam edelim. İtiraz eden var mı?" diye sordu. Kimse itiraz etmeyince Kozinoğlu'yla ilgili bölüm atlanarak iddianamenin okunmasına devam edildi.

İddianame 114. sayfadan itibaren okunmaya devam ediliyor. - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oda Tv Davasına Kısa Devre Arası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement