Öğrenciler Tarihe Yolculuk Yapacak - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler Tarihe Yolculuk Yapacak

Öğrenciler Tarihe Yolculuk Yapacak

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün projesiyle 80 öğrenci, ülke tarihini altı ilde düzenlenen geziyle öğrenecek.

27.08.2012 09:54  Güncelleme: 10:41

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün projesiyle 80 öğrenci, ülke tarihini altı ilde düzenlenen geziyle öğrenecek.

"Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı" için Dede-Torun Buluşması projesi hazırlayan İzmir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü, Osmanlı Devleti'nden günümüze tarihsel süreci ve şahsiyetleri öğrencilere tanıtacak.

Proje için Konak'taki okullardan 80 öğrencinin katıldığı gezi düzenlendi. Bilecik, Bursa, İstanbul, Çanakkale, Kütahya, Afyonkarahisar ve Ankara'daki tarihi yerleri gezecek öğrenciler İzmir'den uğurlandı.

İzmir Valiliği önünde yapılan uğurlama törenine, Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Sağlık Müdürü Mehmet Özkan ve öğrencilerin aileleri katıldı.

İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, öğrencilerin Türkiye'nin şanlı tarihini öğreneceğini ve Osmanlı Devleti'ni kuranlar ile Atatürk'ü tanıyacaklarını söyledi.

Projenin Türkiye'de ilk olduğunu anlatan İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay da gençlerin, turistik geziye çıkmadığını, ülkeyi yurt yapan büyükleri, önderleri tanıyarak, şehitlerin kanının döküldüğü, tarihi öneme sahip şehirleri ve eserleri göreceğini belirtti.

Geziye katılarak destek veren tiyatro sanatçılarından Ahmet Yenilmez de, Türkiye'nin Ramazan Bayramını acıyla geçirdiğini belirterek "Bu proje ile dedelerimize, 'asırlarca nasıl barış içinde yaşadıklarını, şimdi neyimizi kaybettiğimizi ve birbirimize neden düştüğümüzü' soracağız. Çocuklarımıza 650 yıllık maceramızı anlatacağız" dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler otobüslerle Konak Meydanı'ndan hareket etti. Öğrenciler gezide ilk olarak Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun gerçekleştiği Bilecik Söğüt'e gitti. Öğrencilere tarihi olaylar projeye destek veren 25 tiyatro sanatçısı tarafından dönemin kostümleriyle canlandırma yapılarak gösterilecek.

11 polis ve 8 öğretmenin de katıldığı gezide öğrenciler, padişahlar ve Atatürk'ün de bulunduğu devlet büyüklerini sanatçıların canlandırması ile daha yakından tanıyacak. Emniyet yetkilileri, gezinin düzenleneceği 6 ilde öğrencilere tarihi olayların tiyatro gösterileri ile anlatılacağını belirterek bunun dünyanın en büyük tiyatro sahnesi olarak nitelendirileceğini belirttiler. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrenciler Tarihe Yolculuk Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement