Ordu'da trafik kazasında beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları bağışlandı - Son Dakika
Güncel

Ordu'da trafik kazasında beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları bağışlandı

Ordu\'da trafik kazasında beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları bağışlandı

30 yaşındaki Özgür Öztürkün'ün organları, ailesi tarafından bağışlanarak 4 kişiye can ve ışık olması için 3 farklı kente gönderildi. Organ nakli bekleyen hastalar için gerçekleştirilen girişimler sonucu karaciğer Antalya'ya, kornea Samsun'a ve böbrekler Erzurum'a gönderildi.

26.04.2023 11:55

ORDU'da, trafik kazasında yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen Özgür Öztürk'ün (30) organları, ailesi tarafından bağışlandı. Öztürk'ün organları, 4 kişiye can ve ışık olması için alınarak, 3 kente gönderildi.

Fatsa ilçesinde 23 Nisan'da geçirdiği trafik kazasında yaralanıp Ordu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Özgür Öztürk'ün yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleşti. Hastanenin organ ve doku bağışı sorumlusu tarafından bilgi verilmesinin ardından Öztürk'ün ailesi, organların bağışlanmasına karar verdi. Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen girişimlerde sağlık ekipleri organ nakli bekleyen hastalar için harekete geçti. Öztürk'ün karaciğeri Antalya'ya, korneası Samsun'a, böbrekleri ise Erzurum'a organ nakli bekleyen hastalar için gönderildi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu'da trafik kazasında beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları bağışlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement