"Artık Bütün Dünyada Güçlü Bir Türkiye Var" - Son Dakika
Güncel

"Artık Bütün Dünyada Güçlü Bir Türkiye Var"

"Artık Bütün Dünyada Güçlü Bir Türkiye Var"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Büyük hedefleri olan bu milletin önünü kesmek için oyunlar oynanıyor. Milletimiz buna fırsat vermeyecek." dedi.

21.02.2014 19:04  Güncelleme: 19:12

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, " Türkiye'nin, büyük hedefleri olan bu milletin önünü kesmek için oyunlar oynanıyor. Milletimiz buna fırsat vermeyecek. Milletimiz dimdik ayakta. Büyük hedeflere doğru gidiyoruz. Artık bütün dünyada güçlü bir Türkiye var" dedi.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde partisinin belediye başkan adayı tanıtım ve seçim bürosu açılış töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin gece gündüz bu millet ve devlet için çalıştığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman "tek vatan, tek millet, tek bayrak" dediğini anımsatan Eroğlu, "Bütün hedefimiz bizim şanlı bayrağımızı daha da zirveye dikmek. Bütün dünyada çok daha güçlü, daha büyük bir Türkiye'yi zirveye taşımak olacaktır. Maksadımız, bütün idealimiz budur. Onun için büyük hedefler ortaya koyduk" diye konuştu.

Geçmişte bazı hükümetlerin 70 sente muhtaç, 23.5 milyar dolar borcun olduğunu hatırlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Boynumuzun bükük olduğu günleri görmedik mi? Paramızın yanında 6 sıfırın olduğu, paramızın pul değerinde olduğunu, yüzde 80-90 enflasyonu görmedik mi? Bir gecelik faizin yüzde 500 olduğu dönemleri gördük. Devlet bizden önce hazine garantili 9 ay kısa vadeli borçlanmayı yüzde 63 faizle alıyordu. Millete bir şey kalmıyordu. Çünkü milletten toplanan vergilerin yüzde 86'sı faize gidiyordu. Aynı faizle borçlansaydık şu ana kadar aşağı yukarı 660 katrilyon lira faize para harcayacaktık. Biz AK Parti hükümeti olarak yeni parayla 660 milyar lirayı vatandaşa hizmet olarak sunuyoruz."

"Lafla, millet sevgisi olmuyor"

Vatansever olmanın, milliyetçi olmanın, vatanı sevmekle olacağını aktaran Eroğlu, "Bu yüzden milletini sevmek, millete hizmetle mümkündür. Lafla, millet sevgisi olmuyor. Lafla, vatanseverlik olmuyor. Biz vatanımızı, bayrağımızı seviyoruz. Eğer siz IMF'ye olan 23.5 milyar dolar borcu ödeyipte, 5 milyar dolar IMF'ye borç vermek için protokol imzalarsanız, IMF'nin patronu olursanız işte asıl milliyetçilik budur" ifadelerini kullandı.

Hükümetin artık IMF'den emir almayacağını, IMF'ye talimat vereceğini anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Artık IMF'nin patronuyuz. Faiz lobisinin kökünü kazıyoruz. Artık faiz lobisine hortumlatmıyoruz. Faizler yüzde 4.5'e kadar düşmüştü. Gezi hadiseleri sebebiyle faizler arttı. Çünkü Türkiye'yi sevmeyenler, Türkiye'nin yükselmesini istemeyenler var. Türkiye'nin, büyük hedefleri olan bu milletin önünü kesmek için oyunlar oynanıyor. Allah'a şükürler olsun. Milletimiz buna fırsat vermeyecek. Milletimiz dimdik ayakta. Büyük hedeflere doğru gidiyoruz. Artık bütün dünyada güçlü bir Türkiye var."

Eroğlu, konuşmasının ardından İhsaniye'nin AK Parti Belediye Başkan adayı Lokman Ekici'yi tanıttı.

Programa, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve partililer katıldı. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Artık Bütün Dünyada Güçlü Bir Türkiye Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement