Özbekistan Asıllı Rus Kadın Müslüman Oldu - Son Dakika
Güncel

Özbekistan Asıllı Rus Kadın Müslüman Oldu

Özbekistan Asıllı Rus Kadın Müslüman Oldu

Adana'da, eşinin ve ailesinin yaşantısından etkilenen Özbekistan asıllı Rus kadın Ekatarina Meshcheryakova, Müslümanlığı seçerek Melek adını aldı.

22.12.2013 14:57

Eşinin ve ailesinin yaşantısından etkilenen Özbekistan asıllı Rus kadın Ekatarina Meshcheryakova, Müslümanlığı seçerek Melek adını aldı.

Çukurova Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Adanalı Sezai Genç'e aşık olan Özbekistan doğumlu Rusya vatandaşı Ekatarina Meshcheryakova, İslamiyeti seçti. Çukurova Müftülüğünde yapılan ihtida merasiminde kelime-i şahadet getirerek Müslüman olan Ekatarina, Melek adını aldı.

İhtida merasiminde İlçe Müftüsü Abdullah Demir, İlçe Vaizi Zeki Uyanık, İlçe Vaizesi Hatice Sümer ile Meshcheryakova, eşi ve ailesi hazır bulundu.

Müslüman olduktan sonra Melek adını alan Meshcheryakova, "Eşimin ve ailesinin yaşantısından etkilendim, bunun üzerine İslamiyeti araştırdım. İslamiyeti ve Kur'an-ı araştırdıkça huzurun ve mutluluğun İslam'da olduğunu anladım. Bunun için kendi araştırmam ve kararım neticesinde Müslüman oldum. Buna vesile oldukları için eşime ve ailesine teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Müftü Abdullah Demir de Meshcheryakova'nın hak dinini tercih ederek dünya ve ahiret mutluluğu için doğru bir tercih yaptığını belirterek,"Allah bir ömür boyu imanla yaşamayı kendisine nasip etsin. Allah, Melek kardeşimizin de İslam'ı tercih etmesine vesile olan eşinin de dünyasını ve ahiretini mamur eylesin" şeklinde konuştu.

Merasiminin ardından kadına Rusça Kur'an-ı Kerim meali hediye edildi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özbekistan Asıllı Rus Kadın Müslüman Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement