Polatlı'da Fakülte Sevinci; İl Dışında İlk Fakülte - Son Dakika
Güncel

Polatlı'da Fakülte Sevinci; İl Dışında İlk Fakülte

Polatlı\'da Fakülte Sevinci; İl Dışında İlk Fakülte

Başbakan Yardımcısı Çiçek ile İlçeye Gelen Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, Konakları Beğendi

01.10.2010 19:25

BAŞBAKAN YARDIMCISI ÇİÇEK İLE İLÇEYE GELEN MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇUBUKÇU, KONAKLARI BEĞENDİ

Hedefi, bir üniversite kurmak olan Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde bunun ilk ayağı olan Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nin 6 bölümlük açılışı yapıldı. Açılış törenine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, Üniversite öğretim üyeleri, ilçenin mülki ve yerel yöneticileri, sivil toplum örgütü yöneticileri ve öğrenciler katıldı. Çiçek, burada yaptığı konuşmada, il dışında fakültesi olan tek ilçenin, bu açılışla birlikte Polatlı olduğunu belirtti.

ÇUBUKÇU KONAKLARI BEĞENDİ

İlçeye, ilk olarak Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu geldi. Mehmet Akif Mahallesi'nde bulunan Kaşgarlı Mahmut Konağı önünde Belediye Başkanı Yakup Çelik tarafından karşılanan Çubukçu, konakta kadınlara hitaben kısa bir konuşma yaptı. Konakta ilköğretim çağındaki öğrenciler için açılan sınıfları gezen Çubukçu, burada öğrencilerle sohbet etti ve onlara başarılar diledi. Konak bünyesinde açılan gümüş takı tasarım atölyesini de gezen Çubukçu daha sonra üniversite yerleşkesinin bulunduğu Mehmet Akif Mahallesi'ndeki TOKİ konutları bölgesine geçti.

TÜRKİYE'DE İLK DEFA POLATLI'DA

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in gelmesiyle üniversitenin açılış töreni başladı. Gazi Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan açılışta yaptığı konuşmada, 30 yıl önce Konya Selçuk Üniversitesi, 20 yıl önce de Niğde Üniversitesi'nin açılışlarına katkı sağladığını belirterek, ?Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi'nin açılışına katılmak suretiyle yeniden mutluluk yaşıyorum,? dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise üniversitelerin bilim üretmesi gereken merkezler olması gerektiğini belirtti. Çubukçu, üniversitelerin topluma önderlik eden kurumlar olduğunu, hükümet olarak bu alanda desteklerinin devam edeceğini söyledi. Bakan Çubukçu, "2002'de üniversitelerdeki Ar-Ge bütçesi 86 milyon liraydı. 2010 yılında ise bu rakam 480 milyon liraya çıkarılmıştır. Dokuzuncu Kalkınma Planı'nda Yükseköğretimdeki okullaşma oranı yüzde 48 olarak hedeflenmiştir. 2001 yılında ülkemizde toplam 76 üniversite bulunurken, bu sayı 102'si devlet, 52'si vakıf olmak üzere 154'e yükselmiştir," dedi.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise Gazi Üniversitesi'nin anaç üniversite olduğunu, Polatlı'daki eğitim kurumuyla bir çınar ağacı diktiğini belirterek, ?Bu çınar ağacına can suyu gerekli. Can suyunu da milli eğitim bakanımız TOKİ ilköğretim binasını tahsis ederek vermiştir,? dedi. Çiçek, TOKİ bloklarından 250 öğrenci kapasiteli bir binanın Kredi Yurtlar Kurumu tarafından 3 buçuk milyon liraya satın alındığını ve öğrencilerin barınma sorunlarının da böylece çözümlendiğini vurguladı.

POLATLI'YA ADALET SARAYI MÜJDESİ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Polatlı'ya yeni bir adalet sarayının yapılacağını müjdeledi. 2 6 Ekim tarihinde ihalesi yapılacak olan yeni adalet sarayının 10 milyon lira bedelle ihale edileceğini belirten Çiçek, Türkiye'de 81 ilde üniversite açtıklarını vurguladı ve ?Türkiye birinci lig ülkesi oldu, 2023'de gelişmişlik bakımından ilk on ülkenin içinde olmayı hedefliyoruz, bunların yolu da üniversitelerden ve eğitimden geçer. Türkiye'de ilk defe eğitim bütçemiz en yüksek bütçe olmuştur,? dedi. Çiçek, il dışında fakültesi olan tek ilçenin de böylece Polatlı olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik tarafından Gazi Üniversitesi Rektörü Rıza Ayhan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e günün anısına berat takdim etti. Açılış kurdelesini birlikte kesen bakanlar, okulun laboratuarında incelemeler yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polatlı'da Fakülte Sevinci; İl Dışında İlk Fakülte - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement