Prof. Dr. İbrahim Keleş, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne Resmen Aday Oldu - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. İbrahim Keleş, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne Resmen Aday Oldu

Prof. Dr. İbrahim Keleş, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü\'ne Resmen Aday Oldu

Türkiye'nin, hatta dünyanın en eski üniversitelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi'nde rektörlük yarışı heyecanı erken başladı.

07.08.2012 18:32

Türkiye'nin, hatta dünyanın en eski üniversitelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi'nde rektörlük yarışı heyecanı erken başladı. Kasım ayındaki rektörlük seçimi için birçok kişi zemin yoklarken Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr İbrahim Keleş, resmen adaylığını kamuoyuyla paylaştı.

İki ayrı dalda uzmanlığa sahip olan (Kalp ve Damar Hastalıkları ve İç Hastalıkları) Prof. Dr. İbrahim Keleş, son 30 yıldır yerinde sayan İstanbul Üniversitesi'ni hak ettiği yere getirmek için rektörlüğe aday olduğunu söyledi.

"İçim acıyor. İstanbul Üniversitesi Türkiye'nin en uzun geçmişe sahip, bugüne dek yüz binlerce değeri yetiştirmiş, gerçekten büyük bir kurum olduğunu ifade eden Keleş; "Ne yazık ki, son 30 yıldır en iyimser ve kayırıcı bir dille söyleyecek olursak üniversite yerinde sayıyor. Buna da bir öğretim görevlisi olarak dayanamıyorum içim acıyor" diyerek aslında İstanbul Üniversite'ne değil hizmete aday olduğunun altını çizdi. Bugün bulunduğu yer; sıkı bir çaba ve akılcı, vizyoner bir planlamayla olmayı hak edeceği yer değil. Onun hayli altında olduğunu vurgulayan Keleş, " Ben buna isyan ediyorum. Rektörlüğe aday olmamın asıl neden. İstanbul Üniversitesini kendisine yakışır bir konuma yeniden yükseltmek. Bunu da başaracağıma inanıyorum ve beni tanıyanlarda bu işi en iyi benim yapabileceğim yönünde telkinlerde bulundular" diyerek adaylığı sürecinde kamuoyuyla planlarını paylaşacağını sözlerine ekledi.

Prof Keleş, mensubu olmaktan gurur duyduğu İstanbul Üniversitesi'ni layık olduğu yere getirmek için gecesini gündüzüne katıp arkadaşlarıyla birlikte çalışacağını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "İstanbul Üniversitesi hem ülkemizin, hem de dünyamızın sorunlarına daha çok kafa yoracak, akademik çalışmalarıyla insanların ve insanlığın önünü açabilecek bir konuma gelmeli. Bu ancak vizyon, tecrübe ve cesaret sahibi bilim insanlarının gayretiyle olabilecek bir şey. Biz bir yola çıktık çünkü bilimin, bilim insanının önünü açmak, sorunlara karşı cesaretle savaşmak istiyoruz. Bu daha ilk adım. Yakın gelecekte bir çok projemizi toplumla paylaşmaya devam edeceğiz. Bizim dışımızda çıkabilecek tüm adaylara da şimdiden başarılar diliyorum". - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Prof. Dr. İbrahim Keleş, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne Resmen Aday Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement