PTT Genel Müdürünü Kızdıran MİT Sorusu - Son Dakika
Güncel

PTT Genel Müdürünü Kızdıran MİT Sorusu

PTT Genel Müdürünü Kızdıran MİT Sorusu

PTT tarafından 'Posta Sektöründe Serbestleşmenin Ürün, Hizmet Çeşitliliğine Eklileri' konulu 6'ncı Uluslararası Posta Sempozyumu, Antalya'da başladı.

12.06.2013 22:05  Güncelleme: 22:08

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan PTT Genel Müdürü Osman Tural MİT'le protokol imzaladıklarını doğruladı. "MİT'le imzaladığımız protokol, mevcut mevzuat çerçevesinde gerek anayasaya, gerekse mevcut kanunlara göre aykırı bir hususu içermeyen bir protokol" diyen Tural, soruyu soran gazetecilere sert çıktı.

Tural, " Bu toplantıya gelirken 'Bu konuyu dile getirmeyeceğiz' diye konuştuk ve hala bu konuyla ilgili sorular soruyorsunuz. Benim yapmam gereken şey şurada kapıyı göstermek sana. Konuşurken bunları söyledik. Bugünkü toplantının asıl amacı buradaki konferanstır. Buradaki basın toplantısının amacı konferansı değerlendirmek. Sabrettim, dinledim soruna cevap verdim. O konuya cevap vermeyeceğimi söylemiş olduğum halde cevap verdim ve hala devam ediyorsun" dedi.

TÜRKİYE Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürü Osman Tural, PTT ile MİT arasında protokol imzalandığı iddialarına yönelik, MİT'le imzaladığımız protokol, mevcut mevzuat çerçevesinde gerek anayasaya, gerekse mevcut kanunlara göre mugayir (aykırı) bir hususu içermeyen bir protokol dedi.

PTT tarafından 'Posta Sektöründe Serbestleşmenin Ürün, Hizmet Çeşitliliğine Eklileri' konulu 6'ncı Uluslararası Posta Sempozyumu, Antalya'da başladı. Serik İlçesi Belek Turizm Bölgesi'nde yapılan sempozyuma, 41 ülke ile 4 uluslararası birlikten yaklaşık 100 delege katıldı. Sempozyumda, posta sektöründe serbestleşmenin ürün ve hizmet çeşitliliğine etkileri, sektör gelişmeleri ele alınacak. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan PTT Genel Müdürü Osman Tural, Türk posta idaresi olarak banka, lojistik ve posta alanında yetkin personel eliyle etkin hizmet sunan ulusal ve uluslararası ölçekte bir kuruluş olmayı vizyon olarak belirlediklerini kaydetti.

E-PTT 3 YIL SONRA PARA KAZANACAK

Yeni ürün ve hizmetler sunarak gelir kaynaklarının artırılması, maliyetlerde etkinlik sağlanması, kaliteli ürün ve hizmet sunumunda teknolojiyi ön plana çıkarılması gerektiğini aktaran Tural, şöyle konuştu

PTT olarak 2003- 2004 yılından itibaren hizmet ve müşteri odaklı hizmet anlayışını sağladık. 'Parayı veren düdüğü çalar' dedik. Müşteri parayı veriyorsa patron odur. Teknoloji kullanımını ön plana çıkardık. Tüm ülke genelinde hiçbir kurum ve kuruluşta olmayan bir network'ümüz var. Bu network'u iyi kullanmak lazım. Otomasyon altyapısına kavuşturduk. Elektronik ticaretin en önemli eksikliklerinden biri olan müşterilerin elektronik ortamda alışveriş yapmalarına güvenmeleri için e-ticaret ortamı oluşturduk. E-PTT'yi uygulamaya koyduk. 1 yıldır uygulanıyor, ancak daha para kazanmaya başlamadık. 3 yılın sonunda inşallah para kazanmaya başlayacak.

ÇALIŞMALAR ANLATILDI

Evrensel Posta Birliği (UPU) Genel Müdür Yardımcısı Pascal Clivaz, posta ağının finansal, elektronik ve fiziksel olarak 3 boyutuyla kullanılması gerektiğini vurguladı. Posta sektörünü her zaman daha iyiye götürmek için çalışmalar yapılmasına değinen Clivaz, digital ekonomideki gelişimin postaya ihtiyacı artırdığını dile getirdi. Suudi Arabistan Posta Genel Müdürü Mohammed Benten de posta sektörünün etkin bir lojistik ağı bulunduğunu ve Suudi Arabistan'daki lojistik ağı geliştirmek için çok çalıştıklarını anlattı.

GELİR 3'TE 1 ORANINDA ARTTI

Açılış konuşmaları ardından PTT Genel Müdürü Osman Tural, basın toplantısında posta teşkilatının çalışmalarını anlattı. Tural gelişen ve kendini yenileyen PTT'nin 17 milyon kişiye hizmet verdiğini söyledi. Ülke genelinde 4 bin 500 işyeri ile 296 ek iş yapar hale geldiklerini aktaran Tural, yeni hizmet çeşitleri ile mevcut geliri son 10 yılda 3'te 1 oranında artırdıklarını ve 8 bin kişilik ilave istihdam yarattıklarını kaydetti.

ANAYASAYA AYKIRI HUSUS İÇERMEYEN PROTOKOL

Toplantıda bir gazetecinin 'Taraf Gazetesi'nde MİT'in PTT ile protokol imzalayarak bilgi paylaşımında bulunduğu yönünde çıkan habere yönelik sorusu üzerine Tural, kendisinin böyle bir iddia görmediğini söyledi. Haberin eksik ya da yanlış okunduğunu dile getiren Tural, şöyle dedi

Taraf Gazetesi Milli Eğitim'le MİT'in yapmış olduğu bir haberi almış. Detaylarını yazmış. Taraf aynı zamanda Türk Hava Yolları (THY), PTT ve birkaç kurum ismini saymış. Ama ne tür bir anlaşma olduğundan veya ne tür bir bilgi aldığından hiç bahsetmemiş. Onunla ilgili cevabı sayın bakanımız verdi. Bizim posta idaresi olarak ya da başka idareler olarak anayasa veya yasalarla koruma altına alınmış hakların dışında, hakları tehdit altına alacak herhangi bir protokolu hiçbir kurum ve kuruluşla imzalamamız mümkün değil. MİT'le imzalamış olduğumuz protokol de tamamiyle mevcut mevzuat çerçevesinde gerek anayasaya, gerekse mevcut kanunlara göre aykırı bir hususu içermeyen bir protokol. Bu bir iddiadır herkes iddiada bulunabilir.

GAZETECİYE TEPKİ GÖSTERDİ

Tural, soru soran gazeteciye tepki gösterirken, şunları söyledi:

Bu toplantıya gelirken 'Bu konuyu dile getirmeyeceğiz' diye konuştuk ve hala bu konuyla ilgili sorular soruyorsunuz. Benim yapmam gereken şey şurada kapıyı göstermek sana. Konuşurken bunları söyledik. Bugünkü toplantının asıl amacı buradaki konferanstır. Buradaki basın toplantısının amacı konferansı değerlendirmek. Sabrettim, dinledim soruna cevap verdim. O konuya cevap vermeyeceğimi söylemiş olduğum halde cevap verdim ve hala devam ediyorsun.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel PTT Genel Müdürünü Kızdıran MİT Sorusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement