Rabia ve Guta Katliamlarının 100. Günü - Son Dakika
Güncel

Rabia ve Guta Katliamlarının 100. Günü

Rabia ve Guta Katliamlarının 100. Günü

Uluslararası Rabia Platformu ve platforma destek veren sivil toplum kuruluşları, katliamlarda hayatını kaybedenler için Kunut duası ve teheccüd namazı çağrısında bulundu

21.11.2013 13:30

Uluslararası Rabia Platformu ve platforma destek veren sivil toplum kuruluşları, Rabia ve Guta katliamlarının 100. günü nedeniyle, katliamda hayatını kaybedenler için Kunut duası ve teheccüd namazı çağrısında bulundu.

Uluslararası Rabia Platformu'ndan yapılan açıklamada, yarının 14 Ağustos'ta Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik Rabia ve Nahda meydanlarında yapılan katliamın, 29 Kasım'ın ise Suriye'nin başkenti Şam'ın Guta bölgesine Beşar Esed rejimi tarafından düzenlenen kimyasal saldırının 100. günü olduğu hatırlatıldı.

İnsan haklarına, adalet, barış ve özgürlük taleplerine duyarlı tüm kurum ve kuruluşların, sivil toplum kuruluşlarının, radyo, televizyon, gazete, dergi ve internet haber portallarının katliama sessiz kalmaması çağrısında bulunulan açıklamada, sosyal medya kullanıcıları da konuyu gündemde tutmak için, sorumluluk üstlenmeye davet edildi.

Cuma namazı sonrası protesto

Açıklamada, yarın ve 29 Kasım Cuma günü, başta Mısır ve Suriye olmak üzere İslam dünyasının şehitlerinin tüm Türkiye'de ve İslam dünyasında sabah ve yatsı namazlarında Kunut duaları, teheccüd namazlarında da dualarla anılacağına işaret edilerek, Cuma namazı sonrası protesto gösterileri gerçekleştirileceği belirtildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Namaz Gönüllüleri Platformu, Mihrap Gönüllüleri Platformu ve Diyanet-Sen'in de çağrıya destek verdiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Biz İstanbul'da 24 Kasım Pazar günü, Fatih Camisi'nde, saat 05.00'te teheccüd namazında ve 06.00'da sabah namazında, bu konuya duyarlı herkesi duaya ve Kunut'a çağırıyoruz. Aynı şekilde Cuma namazından sonra gerçekleştirilecek protestolara katılmaya davet ediyoruz. Tüm il ve ilçelerde, STK'lar kendi programlarını kitlelere duyurabilirler. Bu konuda 'www.r4biaplatformu.com' yurt içi ve dışındaki etkinlikleri dünyadaki diğer kuruluş ve gönüllülere duyuracaktır. Bizler bu konuda duyarlılık sahibi kuruluşlar ve kişiler olarak, 'haksızlıklar karşısında susanlar dilsiz şeytanlardır' anlayışı ile 'bir topluluğa yöneltilmiş bir tehdidin bütün insanlığa yöneltilmiş bir tehdit olduğu' düşüncesi ile adaletten, barıştan, özgürlükten yana bir dünyanın gerçekleşmesine kadar kararlı bir şekilde mazlum halkların direnişine destek vereceğimizi ilan ediyor ve herkesi bu konuda sorumluluk üslenmeye çağırıyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rabia ve Guta Katliamlarının 100. Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement