'Resmi Açıklama Dışında Aday Duyurularına İtibar Etmeyin' - Son Dakika
Güncel

'Resmi Açıklama Dışında Aday Duyurularına İtibar Etmeyin'

\'Resmi Açıklama Dışında Aday Duyurularına İtibar Etmeyin\'

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras Van adayları ile ilgili resmi açıklama gelmedikçe hiçbir adaylık duyurusuna itibar edilmemesini söyledi.

02.12.2013 08:10  Güncelleme: 08:49

İl Başkanı Abdullah Aras, adaylık sürecine ilişkin gelişmelere değinerek şunları söyledi. 'Van'ımızın heyecanla beklediği adaylık süreci Genel Merkezimizintitizlikle yürüttüğü merhalelerden geçerek nihai isimlerin belirleneceği son aşamayagelmiştir.Kamuoyunun da beklediği üzere ilk etapta Salı günü Sayın Başbakanımız tarafından büyükşehir belediye başkan adayımız açıklanacak ve ardından ilerleyen günlerde ise ilçe belediye başkan adaylarımız kamuoyuna duyurulacaktır. Tabi bizlerde bu süreçte vatandaşımız gibi resmi ağızdan çıkacak açıklamayı bekliyoruz. Bunun haricinde hiçbirimiz kesin bir hüküm sahibi değiliz. Hal böyle iken resmi açıklamayı beklemeden kulis bilgilerle adaylık duyurusu yapanları ve bununla beraber şu isim şuraya, şu isim buraya şeklinde kulisten sızma haberlerin yapıldığına şahit oluyoruz. Ancak hiç kimse şu veya bu isim kesinleşti demeyi kendinde görev sayamaz. İyi niyetle bağdaşmayan ve hangi amaca hizmet ettiği gayet iyi bilinen bu duyuru haberlerine vatandaşlarımızın itibar etmemesini diliyoruz. Asıl olan ve geçerli olan resmi açıklamadır. Bizler de vatandaşımız gibi o açıklamayı merakla ve heyecanla bekliyoruz' diyen Aras, sözlerini şu şekilde sürdürdü.

'Gerek aday adaylarımız, gerekse de teşkilatımız son derece üst düzey bir olgunluk ve saygı içerisinde adaylık sürecini takip etmektedir. Bu süreçte ve sonrasında belki ufak tefek kırgınlıklar olabilir, eleştiriler veya sitemler olabilir. Bunlar tabii hallerdir. Ancak Genel merkezimiz kimi takdir edecek olursa olsun inanıyorum ki, bu takdire herkes sahip çıkacak ve samimiyetle kucaklayacaktır. Hedefimiz bütün belediyeleri kazanmak ve Van halkının AK Partiden beklediği hizmet bayramını 30 Martta halkımıza yaşatmaktır' diyen Aras, Başkale belediye başkanlığı adaylığına iki ismin aday adayı olduğu bilgisini paylaşarak şunları kaydetti.

'AK Parti Başkale ilçesinde aday bulamadı, orayı terk etti, teslim etti, korktu gibi birçok kirli propaganda sahasında cirit atanları sabırla izlemiştik. Zannedildi ki AK Parti Başkale'de yarışa girmeyecek kadar özür ve kusur sahibi bir partidir. Biz Türkiye'nin Partisiyiz. Bu ülkenin her bir yöresinde AK Partitemsiliyeti olan bir irade mutlaka vardır. Bu durum Türkiye'de hiçbir partiye nasip olmayan bir başarıyı ispat etmektedir. Dolayısıyla AK Parti Başkale ilçesinde yoktur diyenleri öncelikle Türkiye aynasından kendilerini bakmalarını ve ona göre söylemlerini tekrar gözden geçirmelerini tavsiye ediyoruz. Elbette AK Parti Van'ın her ilçesinde olduğu gibi Başkale ilçesinde de sonuna kadar yarışacak ve inşallah çok başarılı bir tablo ortaya çıkaracaktır. Şu an Başkale ilçemizden iki aday adayımız başvurusunu yapmış olup, Genel Merkezimiz tarafından değerlendirmesi yapılmaktadır. Zira Saray ilçemizde de aynı şekilde başvuru bulunmaktadır. Şu an hiçbir ilçemiz başvuruşuz değildir' diyen Aras son olarak şunları belirtti.

Yerel hizmetlerde belediyeciliğin önemini Van halkı son 5 yılda bir kez daha kavramıştır ki, bu memleketin belediyecilik hizmetinden ne derece geride kaldığı ortadadır. Dolayısıyla bu sorununAK Partiyle çözüleceğini Van halkı gayet iyi bildiğine inanıyoruz. Bu iş AK Partinin işidir. Tabi bu arada hangi adayımız olursa olsun tek başına belediyeciliği icra etmeyecektir. Nitelikli ve profesyonel ekiplerle organize bir takım halinde bu işi icra edeceklerdir. Dolayısıyla vatandaşlarımızın AK Partiden beklediği belediyeciliği tüm adaylarımızın en iyi şekilde karşılayacağına inancımız tamdır. Eksiği olanının arkasında AK Partinin Türkiye'deki bütün belediyeleri vardır. Dolayısıyla İstanbul ne şekilde yönetiliyorsa Van'da o şekilde yönetilecektir. AK Parti belediyeciliği İstanbul'da, Kayseri'de, Gaziantep'te ve diğer şehirlerde ne şekilde muhteşem hizmetler veriyorsaVan'da bu hizmetleri alacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın' dedi.

Bişar Ulutaş/VAN

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 'Resmi Açıklama Dışında Aday Duyurularına İtibar Etmeyin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement