Sağlık Bakanı Recep Akdağ Başbakanın İstirahat Süresi Bitmek Üzere - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Başbakanın İstirahat Süresi Bitmek Üzere

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Başbakanın İstirahat Süresi Bitmek Üzere

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirterek, İstirahat süresi bitmek üzere.

10.12.2011 14:28

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirterek, İstirahat süresi bitmek üzere. Önümüzdeki hafta içerisinde kendisinin de uygun göreceği zamanda çalışmalara başlayacaktır dedi.

Palandöken Kayak Merkezi'nde yapımı tamamlanan Xanadu Oteli'nin açılış törenine katılmak üzere Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk'ü ziyaret etti. Lapa lapa kar yağışı altında polis mangasını selamlayan Akdağ, valilik ziyaretinde 26 Kasım'da ameliyat olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Bakan Akdağ, Sağlık durumu çok iyi. Aslında kendisi daha önce çalışmak istedi. Ama hem kendisini takip eden hekimler hem de ben istirahat etmesini önerdik. İstirahat süresi bitmek üzere. İnşallah önümüzdeki hafta içiresinde uygun göreceği bir zaman çalışmalara başlayacaktır diye konuştu.,

Kar, kayak ve kış sporuna ilgi duyanları Erzurum'a davet eden Baükan Akdağ, Artık Erzurum'da karla birlikte yaşamak kolay. Kar gerçek bir nimet. Bugün güzel bir kış günündeyiz. Kışı, karı, kayağı, kış sporlarını seven herkesi Erzurum'a davet ediyoruz. Havaalanında inip otellere 15 dakakada ulaşıp kayak yapmak her yerde mümkün değil. Artık yeni kurulan kar makineleriyle Aralık ayında da kayak yapmak mümkün diye konuştu.

YABANCI HEMŞİRE VE HEKİME TÜRKÇE ŞARTI

Sağlık sektöründe personel sıkıntısını çözmek üzere gündeme getirilen yabancı hekim uygulaması için yeni bir yönetmelik hazırlığı içinde olduklarını açıklayan Bakan Akdağ, Türkiye'de çalışacak yabancı sağlık personeline Türkçe bilme şartı getireceklerini söyledi. İstihdam kuruluşlarına Türkiye'de çalışmak isteyen yabancı hekimlerin çok ciddi talepleri olduğunu vurgulayan Akdağ, Kanunlarda değişiklik yapılmadığı sürece yabancı hemşire ve hekimlerin devlete ait kurumlarda çalışmaları mümkün değil. Bunlar daha ziyade özel sektörde çalışıyor. Burada gelecek hekimlerin eğitim gördükleri okulların denklik meselesi de çok önemli. Bu konuda YÖK kendi klasik ölçüleri içinde çalışma yapacak. Ayrıca biz gelecek hemşire ve hekimlere Türkçe bilme zorunluluğu getiriyoruz. Avrupa Birliği standartlarına uygun bir biçimde Türkçe bilme şartını getireceğiz. Türkiye'de doktor, hemşire ve sağlık personeli sıkıntısını aşmada bunlar bize yardımcı olacaktır dedi.

Van'A BİN 75 PERSONEL

Sağlık Bakanlığı olarak 7 bin 400 personel alımı için çalışmalara başladıklarını anlatan Bakan Akdağ, deprem bölgesi Van'a bin 75 sağlık personeli görevlendireceklerini söyledi. Bakanlığa müracaatların 12-15 Aralık tarihleri arasında yapılacağını ifade eden Akdağ, şeffaf ve sınav sonuçlarına göre sağlık çalışanlarını yerleştireceklerini bildirdi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Atatürk Üniversitesi tarafından Erzurum'a kurulması planlanan Doğu Anadolu Gözlemevine Devlet Planlama Teşkilatından 10 milyon lira ayrıldığını belirtti. Akdağ, gözlemevinin yerinin belirlendiğini ve eleman yetiştirilmesine başlandığını kaydetti. Erzurum'da istihdam için önemli bir imkan olan çağrı merkezlerinde şu anda 2 bin 590 kişinin çalıştırıldığı anısmatan Bakan Akdağ, bu sayıyı 5 bine çıkarma hedefinde olduklarını bildirdi.

Sağlık Bakanı Akdağ, valilik ziyareti sonrası Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı Recep Akdağ Başbakanın İstirahat Süresi Bitmek Üzere - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement