Sailing Cup'ın Son Etabı Göcek Cup'ta - Son Dakika
Güncel

Sailing Cup'ın Son Etabı Göcek Cup'ta

Sailing Cup\'ın Son Etabı Göcek Cup\'ta

American Express Sailing Regatta'nın üçüncü ve son Etabı Göcek Cup'ta kupa Goblin-3'ün oldu.

10.09.2012 13:25

Türk yelken dünyasının en heyecanlı ve en çekişmeli yarışlarından biri olan ve 11 yıldır Garanti Ödeme Sistemleri tarafından gerçekleştirilen Sailing Cup, bu sene Garanti American Express ana sponsorluğunda American Express Sailing Regatta adıyla düzenleniyor. American Express Sailing Regatta'nın üçüncü ve son heyecanı, mavi yolculuk rotalarının önde gelen koyu Göcek'te yapıldı. 8-9 Eylül'de Göcek Yat Kulübü desteğiyle gerçekleşen American Express Göcek Cup'ı kazanan Goblin-3 teknesi, dünya yelken basının yakından takip ettiği Les Voiles de Saint-Tropez'e katılmaya hak kazandı.

Garanti American Express sponsorluğunda, ORG Sports tarafından, Türkiye Yelken Federasyonu ve Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) organizasyonuyla gerçekleşen American Express Göcek Cup, 8 Eylül Cumartesi günü start aldı ve 9 Eylül Pazar günkü yarışlarla son buldu. 9 Eylül Pazar akşamı gerçekleşen ödül töreninde, American Express Göcek Cup'ın şampiyonu ve Saint Tropez'deki dünyaca ünlü Les Voilles de St.Tropez yarışına katılmaya hak kazanan Goblin-3 teknesi ödülünü Garanti Ödeme Sistemleri Pazarlama İletişimi Müdürü Özlem Sunay, Org Sports Genel Müdürü Orhan Gorbon ve D-Marin Marinalar Koordinatörü Ali Bezirgan'ın elinden aldı.

Göcek Etabı'ndan önce gerçekleştirilen American Express Bosphorus Cup'ın birincisi

Goblin-3 teknesi, Porto Cervo Melges 32 Avrupa Şampiyonası'nda yarışma şansını hak kazanırken; American Express Turgutreis Cup'ın finalisti Fenerbahçe-1 teknesi ise 11-18 Ağustos'ta İngiltere'de yapılan Cowes Week'te tarihleri arasında yapılacak yarışa katılmaya hak kazanmıştı.

Yarış Detayları:

Tekne sorumlularının katıldığı skipper toplantısı 7 Eylül Cuma günü 18:30'da D-Marin Göcek'te gerçekleştirildi. 8 Eylül Cumartesi günü sabah 11:00'de gerçekleştirilen ilk parkurla American Express Göcek Cup start aldı. Orsa-Pupa şamandıra yarışı düzeninde Fethiye körfezinde gerçekleşen ilk parkur neticesinde Goblin-3 ekibi galip geldi. Günün ikinci yarışı da yine şamandıra yarışı parkur düzeninde gerçekleşti ve Goblin-3 ekibi günü birinci sırada tamamladı. Oldukça başarılı bir yarış çıkaran İzmir Yelken ekibi ikinci sırada yer aldı. American Express Göcek Cup 2012 ikinci ve son gününde D-Marin Göcek önünden saat 11:00'de coğrafi rota ile start aldı. Tekneler Göcek Adası'nı  iskelede  bırakarak  Göcek Koy içinden start aldı ve Katrancık adasını iskelede bırakarak şamandıra dönüşlerini yapan tekneler finish'lerini D-Marin Göcek önünde gerçekleştirdi. İkinci günü de birinci sırada bitiren Aydın Yurdum'un tekne sahibi ve dümencisi olduğu, One Tonner tipindeki tekne ile yarışan Goblin-3 ekibi American Express Göcek Cup'ın genel klasman birincisi oldu ve büyük ödül olan Les Voiles de St. Tropez yarışına katılma hakkı kazandı. Sınıflarında dereceye giren ekiplere ayrıca D-Marin Didim'de konaklama ve tekne bağlama ödülleri verildi. American Express Göcek Cup 2012 9 Eylül Pazar günü 18:30'da gerçekleştirilen ödül töreni ile son buldu.

AMERICAN EXPRESS GÖCEK CUP DERECELERİ

GENEL KLASMAN

1. Goblin 3 - Aydın Yurdum

2. İzmir Yelken - Kaan Özgönenç

3. Orion - Tolga Köse/ Vedat Çalık

4. Ameera XS - Emir İçgören

5. Lettland - Igor Bukovskis

IRC 1 Sınıfı

1. Goblin 3 - Aydın Yurdum

2. Orion - Tolga Köse/ Vedat Çalık

3. Aqvavit - Hakan Börteçene

IRC 2 Sınıfı

1. İzmir Yelken - Kaan Özgönenç

2. Ameera XS - Emir İçgören

3. Eker Yayık Ayran - Ahmet Eker

IRC 3 Sınıfı

1. Allegro - Doğa Serhan

2. Moana Reva-Vira Sail. School - Osman Yiğit

3. Kanka - Gunter Babinski

Destek Sınıfı

1. Baci - Ahmet T. Denizer/ M. Sinan Soley

2. Anastasia of Cowes - Ozan Akboyun

3. Nevra 3 - Ahmet Eker/ Gülboy Güryel

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sailing Cup'ın Son Etabı Göcek Cup'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement