Sancar İkinci Büyük Çalışmasını Anlattı - Son Dakika
Güncel

Sancar İkinci Büyük Çalışmasını Anlattı

Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, ikinci önemli bir araştırma üzerinde çalıştığını belirterek, "Genom onarımının haritasını çiziyoruz." dedi.

14.12.2015 22:05  Güncelleme: 23:06

Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, ödüle layık görülen araştırması dışında ikinci önemli bir araştırma üzerinde çalıştığını belirterek, "Genom onarımının haritasını çiziyoruz. Bu konuda yeni gelişmeler var. DNA onarımını bütün genom seviyesinde yaptık. Bu çok yeni bir şey. Onu da inşallah yayınlarız" diyerek sevenlerine müjdeyi verdi.

KENDİSİ ONURUNA DÜZENLEDİĞİ PROGRAMA KATILDI

İsveç'in başkenti Stockholm'den İstanbul Atatürk Havalimanı'na, ardından da Ankara'ya gelen Sancar, Esenboğa Havalimanı'ndan sonra Bilkent Üniversitesi'nin kendisi onuruna düzenlediği programa katıldı.

Programa, Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Ali Doğramacı, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, bilim insanları ve Sancar'ın bazı akrabaları katıldı.

Prof. Dr. Sancar, yaptığı açıklamada, Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Çok mutluyum, gördüğüm ilgiden dolayı hepinize çok minnettarım. Size layık olmaya çalışacağım. Memleketime geldiğim için ayrıca çok sevinçliyim" diye konuştu.

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞECEK

Sancar, yarınki programı hakkında bilgi verirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile görüşeceğini belirtti.

ANITKABİR PROGRAMINI GÖRÜŞECEK

19 Mayıs'ta Nobel madalyası ve Nobel diplomasının Anıtkabir'e sunulacağını hatırlatan Sancar, bu işlemler için organizasyonların da yarınki programında yer alacağını kaydetti.

Aziz Sancar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetine ilişkin, "Bana çok gurur verdi. Milletimin bana kıymet verdiğini öğrendim. Çok dokundu bana. Gerçekten nasıl ifade edeceğimi bilmiyorum ama milletime bu kadar faydası olacağını bilmiyordum. Çok sağolsunlar. Hem yüksek devlet kademelerinden hem bakanından boyacısına kadar herkes ilgi gösteriyor. Bu bana çok mutluluk verdi" ifadelerini kullandı.

İKİNCİ BÜYÜK ÇALIŞMASININ İPUÇLARINI VERDİ

Hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları ile Nobel ödülü alan Sancar, ikinci bir araştırmasına ilişkin de, "Önemli çalışmalarımız var. Bu genom onarımının haritasını çiziyoruz. Bu konuda yeni gelişmeler var. DNA onarımını bütün genom seviyesinde yaptık. Bu çok yeni bir şey. Onu da inşallah yayınlarız" ifadelerini kullandı. Sancar, çalışmasının detaylarını yayınlanmadan önce açıklayamayacağını söyledi.

Memleketi Mardin'e mayısta tekrar Türkiye'ye geldiğinden gitmeyi planladığını bildiren Sancar, "Ankara'dan sonra ABD'ye döneceğim. Çünkü önemli çalışmalarımız var. Onları bitirip yayınlamamız gerekiyor. Türkiye'ye borcum çok büyük. Onu ne yapsam ödeyemem ama oradaki öğrencilerime, yanımda çalışan elemanlara da borcum var. Ben orada olmazsam onlar işlerini bitiremezler. O bakımdan oraya gidip yayınları tamamlamak lazım" diye konuştu.


Sancar İkinci Büyük Çalışmasını Anlattı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sancar İkinci Büyük Çalışmasını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • mardinli: tipe bak mardinin yüz karası satılmış hain 4 87 Yanıtla
  • level 99: Türkiyeden ayrılması gereken grupları açıklıyorum: 1-aleviler 2-ermeniler 3-kürtler 18 45 Yanıtla
  • konyalı: allahına kurban hocam türküyle kürtüyle tüm türkiye seninle gurur duyuyor adamsın adam 24 0 Yanıtla
  • garip: ger cek bir türk miliyetçisi allah sendenrazı olsun 17 3 Yanıtla
  • dino: kürtlerin yüz karası 0 20 Yanıtla
    mardinli(savur): kürt değilki kürtlerin yüz karası olsun o bi kere mardinli bi arap 0 21
  • MUAMMER: ALLAH İLİM ADAMLARIMIZIN SAYILARINI ARTIRSIN. HAVA ALANLARINA KOŞUP YABANCI ŞARKICILARA SARILIP AĞLAYAN İNSANCIKLAR NEREDESİNİZ 16 0 Yanıtla
  • Camgöz : Adam adam. Böyle adama can kurban. 9 0 Yanıtla
  • Boz: Kendi halkı görmeyen bizim için ölüdür başka kapı da duriyor me yaparsa yapsın tatli olamaz çünkü yerınde değil 0 9 Yanıtla
  • Mardinli: Asimla olmuş bir okumuş pardon bir cahil kendi halkı yenınde olmiyen ne Allah sever ne da kul gerçek anlamda 0 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement