Sason'da "Kan Davalı" Aileler Barıştırıldı - Son Dakika
Güncel

Sason'da "Kan Davalı" Aileler Barıştırıldı

Sason\'da "Kan Davalı" Aileler Barıştırıldı

Sason ilçesinde 20 yıl önce Çetinkaya ve Yücebağ aileleri arasında 6 kişinin ölümüne ve 25 kişinin de yaralanmasına neden olan kavganın ardından başlayan kan davası son buldu.

02.02.2014 16:25

Sason ilçesinde 20 yıl önce Çetinkaya ve Yücebağ aileleri arasında 6 kişinin ölümüne ve 25 kişinin de yaralanmasına neden olan kavganın ardından başlayan kan davası son buldu.

AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili İhsan Arslan ile kanaat önderi Selman Bağdu'nun girişimleri sonucunda Çetinkaya ve Yücebağ aileleri Beşiri ilçesinde Selman Bağdu'nun evinde verilen yemekle barıştırıldı.

Yücebağ Belde Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya, burada yaptığı konuşmada, kan davasının sona ermesi nedeniyle mutlu olduğunu belirterek, "Acıyı ve sevinci bir arada yaşıyorum. Bundan 20 yıl önce çıkan kavgada babamı kaybettim. Artık bölgede kimsenin çocuğu yetim kalmasın. İnşallah bugün buradaki barışımız ebedi kalır. Bundan sonra bu tür üzücü olayların yaşanmamasını temenni ediyorum" dedi.

Kanaat önderi Abdulsamet Kılıç ise bölgede halan devam eden kan davalarının son bulması için herkesin çaba sarf etmesi gerektiğini söyledi.

Selman Bağdu da hayırlı bir işe ev sahipliğini yaptığı için çok mutlu olduğunu aktararak, "Halkımız, arasındaki kin ve nefreti artık unutmalıdır. Butür olayların son bulması için her türlü yardım ve desteklerimiz sürecek" ifadesini kullandı.

Daha sonra birbirlerine sarılan Çetinkaya ve Yücebağ aile fertleri kan davasını sonlandırdıklarını kayedettiler. Tören duaların okunmasının ardından verilen yemekle sona erdi.

Yücebağ Beldesinde 1994 yılında Çetinkaya ve Yücebağ aileleri arasında yerel seçimler nedeniyle çıkan kavgada 6 kişi ölmüş, 25 kişi yaralanmıştı. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sason'da 'Kan Davalı' Aileler Barıştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement