"Savunma ve Havacılık Sanayi Vizyon Buluşması'' Bakan Yılmaz - Son Dakika
Güncel

"Savunma ve Havacılık Sanayi Vizyon Buluşması'' Bakan Yılmaz

"Savunma ve Havacılık Sanayi Vizyon Buluşması\'\' Bakan Yılmaz

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "200 yıllık Türk devlet tarihinde hiçbir şekilde olmadığı kadar güçlü bir devletimiz var" dedi.

20.11.2013 21:18

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "200 yıllık Türk devlet tarihinde hiçbir şekilde olmadığı kadar güçlü bir devletimiz var" dedi.

Bolu'nun Karacasu beldesinde bir otelde düzenlenen "Savunma ve Havacılık Sanayi Vizyon Buluşması" toplantısında konuşan Yılmaz, Türkiye'nin 90 yıl içerisinde en büyük kazanımının modern bir millet olmayı büyük çapta başarmış olması olduğunu söyledi.

Yılmaz, toplumun ihtiyaçlarını karşılamanın esas olduğunu belirterek, "Bizim burada da yaptığımız toplumun ihtiyacını karşılamaktır. Sadece silahlı kuvvetlerin değil, emniyetin değil, toplumun genelinin ihtiyacı olan güvenliğini sağlamak için bunlar olmazsa olmaz unsurlar. Güvenlik sağlayıcı sektör desek çok doğru olur. Türkiye, toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak bir noktaya ulaştı. İnsanı yaşat ki devlet de yaşasın ilkesi aynı kaynaktan çıkmaktadır. İş, adalet, özgürlük ve ekonomi önemlidir. Bugün ekonominin de önemi anlaşılmıştır" diye konuştu.

"200 seneden beri Türkiye, bugünkü refah ve gelişme seviyesine, hatta dünya gözünde hürmete hiç bu kadar nail olmamıştır" diyen Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Bunu AK Parti bakan, milletvekili, parti mensubumuz olsa 'AK Parti'lidir normal söyleyecek' der, hiç kimse Cumhuriyet ile yaşıt 1923 yılında doğmuş Kemal Karpat'a AK Parti zihniyetinde bir kimse demez. Dolayısıyla Türkiye devleti 200 yıllık süreç içerisinde biri diğerinin devamıdır. Yeni bir fasıl açılmıştır ama arada kopukluk yoktur. Silahlı kuvvetlerin kuruluş yılı, deniz kuvvetlerini anma tarihi, her birisi bakın divanı muhasebat, Danıştay, Sayıştay, Osmanlı'dan gelen kurumlardır. Hiçbiri ile bir kopukluk yoktur. 200 yıllık Türk devlet tarihinde hiçbir şekilde olmadığı kadar güçlü bir devletimiz var."

Ekonomide ve savunma sanayisinde güçlü olunması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Ekonomi ile demokrasi arasında bağ kurmayı başaran Türkiye daha büyük bir zenginliğe doğru yürüyor. Eğer bu sürerse demokrasi kültürü de oluşur. Hem demokrasinizi geliştireceksiniz hem ekonominizi geliştireceksiniz. Bu şekilde ortak yaşama kültürü oluşur. Birbirini olduğu gibi kabullenme de ortaya çıkar. Ülkemiz, uluslararası dinamiklerin her gün yeniden belirlendiği dünyanın en hareketli coğrafyasında yer almaktadır. Türkiye'nin bölgesel ve küresel istikrarı sembolize eden bugünkü değeri bölge halklarına, devletlerine de umut ışığı olmaya devam etmektedir."

- "Savunma sanayi tam bağımsızlığın olmazsa olmaz unsurudur"

Türkiye'nin hem Balkanlar'da hem Afrika'da hem de Ortadoğu'da örnek bir ülke olduğunu anlatan Yılmaz, küresel ve bölgesel konjonktürün her ülke için olduğu gibi Türkiye için de yeni tehditler meydana getirdiğini belirtti.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Tehditlere karşı varlığımızı sürdürebilmek için ihtiyaç duyduğumuz milli savunma sanayimizin önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Savunma sanayi tam bağımsızlığın olmazsa olmaz unsurudur. Eğer tam bağımsız savunma sanayiniz yoksa, tam bağımsız bir ülkeyiz diyemezsiniz. Çünkü başkasına bağımlısınız. Genelde çağdaş devletlerde karşılıklı bağımlılık vardır ama en son bağımlı olunacak nokta savunma sanayidir. Savunma sanayisine sahiplik, güçlü devlet olmanın gereğidir. Savunma sanayisinin ürünlerine sahiplik de güçlü ordunun en önemli göstergesidir."

Avrupa'daki savunma sanayi şirketlerinin birleştiğine dikkati çeken Yılmaz, "Bu şirketler bu şekilde daha verimli hale gelmeye çalışıyor. Yükte hafif, pahada ağır olanları kendilerine bırakıyorlar. Geri kalan hamallık işini de dışarıdaki ülkelere, 'onlar da yapsınlar' diye transfer ediyorlar. İnşallah biz de Türk platformlarının azami ölçüde Türk sistemleri ile donatılmasına gayret göstereceğiz. O bakımdan Türkiye iyi bir yoldadır" dedi.

Yılmaz, Türkiye'nin 10 yıl önce yüzde 80 oranında dışa bağımlı bir ülke olduğunu şimdi ise dışa bağımlılık oranının yüzde 50'nin altına düştüğünü belirtti.

Konuşmanın ardından Bakan Yılmaz'a Savunma ve Havacılık Sanayii Tanıtım Grubu Onursal Başkanlığı Beratı takdim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Savunma ve Havacılık Sanayi Vizyon Buluşması'' Bakan Yılmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement