Seçimi Kazanan Başörtülü Aday Sonuçlara İtiraz Edecek - Son Dakika
Güncel

Seçimi Kazanan Başörtülü Aday Sonuçlara İtiraz Edecek

Elazığ'ın Keban ilçesinde belediye başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre kazanan AK Parti adayı, en yakın rakibine 906 oy fark atmasına rağmen seçime itiraz etti.

31.03.2014 16:21  Güncelleme: 16:30

Elazığ'ın Keban ilçesinde belediye başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre kazanan AK Parti adayı Fethiye Atlı, en yakın rakibinden 906 oy fazla almasına rağmen daha fazla oy aldığına inandığı için seçim sonuçlarına itiraz edeceğini söyledi.

ELAZIĞ'DA TEK KADIN VE BAŞÖRTÜLÜ ADAY

AK Parti'nin Elazığ'da tek kadın ve başörtülü belediye başkan adayı Atlı, açıklamada, 2000 yılında başörtüsü nedeniyle Keban Mal Müdürlüğü muhasebe servisi elemanıyken görevine son verildiğini iddia etti.

Keban Belediyesi'nde 9 belediye meclis üyesinden 7'sini AK Parti'nin aldığını ve ilçede ilk defa bir kadının da meclis üyeliğine seçildiğini aktaran Atlı, "Arkadaşlar, sandıkların diğer illerden bir saat erken açılmasından dolayı Türkiye'de ilk başörtülü belediye başkanının ben olduğumu söyledi" dedi.

"OYLAR SAYILSIN İSTYİORUM"

Seçimlerin hem ilçeye hem de ülkeye hayırlar getirmesini dileyen Atlı, kendisine bin 716 oy çıktığını ancak bu rakamın daha fazla olacağına inandığını dile getirerek, "Belediye Başkanlığı ve İlçe Meclis Üyeliğine itiraz edeceğim. En yakın rakibime 906 oy fark atmama rağmen seçime itiraz ediyorum. Oyların yeniden sayılmasını istiyorum çünkü daha fazla oy aldığımı düşünüyorum. Az bir oyla da 8. belediye meclis üyeliğini alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Kendisinden desteklerini esirgemeyen tüm seçmenlere teşekkür eden Atlı, görev süresi boyunca herkesten dua istediğini ve başkanlık görevini hayırlı şekilde geçirmeyi istediğini belirtti.

Seçimi Kazanan Başörtülü Aday Sonuçlara İtiraz Edecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Seçimi Kazanan Başörtülü Aday Sonuçlara İtiraz Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • KAYAADAM: YAKIŞIR SANA HANIM EFENDİ ÇATLASIN CHP ZİHNİYETİ. 38 11 Yanıtla
  • ak: neyin kafasını yaşıyorsun sen... 16 19 Yanıtla
  • beril: bak başörtülü bacım böyle gereksiz şovlara gerek yok. sen zaten bu kadar helal haramın peşinde olsan zaten bu partiden aday olmaman gerekirdi değil mi? 23 8 Yanıtla
  • mustafa: İşte bu.Kazanmış.Ama haksızlık var diyor.Akıllı adam işi değil bu.Zaten kendisi de adam değil 'kadın' .Kadın diye küçümsemiyorum.Hakkını arıyor.İşte demokrasi bu.Galip geldim ama haksızlık var diyor. Dürüstlük var.Birçok delikanlıdan farklı olarak hakkını arıyor.Dul karı sabununa ihtiyacım yok.Hakkımı isrerim diyor.En doğal hakkı. 4 3 Yanıtla
    asd: dürüstlük bu değil.eğer seçimi kazandıysa ve gerçekte kaybettiğini düşünüyorsa ve bu şekildeyken gidip itiraz ederse bu dürüstlük olur.ama kazandığı halde daha fazla oy farkıyla kazanmış olmam gerekir diye itiraz ederse bu dürüstlük değil kibir ego olur 0 0

Advertisement