Siirt'te 49 Yıldır Şifa Dağıtıyor - Son Dakika
Güncel

Siirt'te 49 Yıldır Şifa Dağıtıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Dr. Feridun Bağış'ın vatandaşlarla sağlık üzerine sohbet etmesi Dr. Feridun Bağış'ın hastayı muayene etmesi Dr. Feridun Bağış'ın konuşması Vatandaşlardan Muhsin Salkım'ın konuşması İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan'ın konuşması ve makam odası FECRİ BARLIK - Siirt'te doktor 74 yaşındaki Feridun Bağış, 49 yıldır hekimlik yaptığı kentte bugüne kadar yüz binlerce hastaya şifa dağıttı.

15.03.2016 11:33

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Dr. Feridun Bağış'ın vatandaşlarla sağlık üzerine sohbet etmesi

Dr. Feridun Bağış'ın hastayı muayene etmesi

Dr. Feridun Bağış'ın konuşması

Vatandaşlardan Muhsin Salkım'ın konuşması

İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan'ın konuşması ve makam odası FECRİ BARLIK - Siirt'te doktor 74 yaşındaki Feridun Bağış, 49 yıldır hekimlik yaptığı kentte bugüne kadar yüz binlerce hastaya şifa dağıttı.

Siirt'te ilk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra kazandığı İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Bağış, 1967 yılında göreve başladığı kentte mesleğini sürdürüyor. Çok sevdiği mesleğini muayenehanesinde icra eden Bağış'ın yönlendiriyle tıp mesleğini seçen 3 oğlu da farklı kentlerde görev yapıyor.

Bağış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık yarım asırdır doğup büyüdüğü memleketine sağlık hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Bir dönem Siirt Devlet Hastanesi'nde başhekim vekilliği görevinde de bulunduğunu ifade eden Bağış, "Hep Siirt'te çalıştım, hatta yedek subaylığı görevini de burada yaptım. Vehip Arıkan diye bir doktor ağabeyimiz vardı hep onu örnek aldım çünkü çok fedakar ve çalışkan bir hekimdi" dedi.

"Yüz binlerce hasta muayene ettim"

Kentin tek doktoru olduğu yıllarda, bir günde 164 hastayı muayene ettiği dönemler olduğunu kaydeden Bağış, "Sürekli olarak 'Allah'ım bu insanlara faydalı olabildiğim sürece canımı alma' diye dua ederim. Yaklaşık 50 yılda yüz binlerce insanı muayene ettiğimi söyleyebilirim" diye konuştu.

Oğullarının üçünü de insanlara şifa dağıtması için tıp mesleğine yönlendirdiğini bildiren Bağış, büyük oğlu Yıldırım Hakan'ın Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde, Tayfun'un Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesinde, küçük oğlu Bora'nın ise İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde öğretim üyesi olduğunu kaydetti.

İl sağlık müdürünü ölümden kurtarmış

Hekimlik hayatı boyunca binlerce anısı bulunduğunu, bunlardan birinin de İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan ile ilgili olduğunu anlatan Bağış, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 45 yıl önce yaşlı bir hastayı muayene etmek için evlerine gitmiştim. Bu sırada annesinin kucağındaki 6 aylık bebeği fark etmiştim. Bebeğin herkesten daha hasta olduğunu, hatta tedavi olmazsa ölebileceğini de söylemiştim. Bu vesileyle tedavisini uyguladık, Allah'ın sayesinde verdiğimiz ilaçlarla iyileşti. O bebek okudu, doktor oldu ve Siirt'te bugün il sağlık müdürü olarak görev yapıyor. Kendi adıma çok büyük bir gurur hissediyorum. Bir hekimin en büyük mükafatı hastasını iyileşmiş olarak görmektir. Allah her hekime bunu nasip etsin."

İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan da Bağış ile ilgili annesinin sürekli aynı anıyı paylaştığını belirterek, şunları söyledi:

"1971 yılında ilimizde görev yapan doktor Feridun Bağış, babamın büyük halasını muayene etmek için evimize gelmiş. Hastayı muayene ettikten sonra bir kadının kucağındaki 6 aylık bebeği fark etmiş. O bebek benmişim. 'Asıl bu evde hasta olan 6 aylık bebek, tedavi edilmez ise ölecek' demiş. Ardından muayene ederek tedaviye başlamış. Bu sayede iyileşmişim."

Hastalar memnun

Kent sakinlerinden Muhsin Salkım, rahatsızlandığında tedavi için Bağış'a geldiğini belirterek, "İstanbul'da rahatsızlandığımda beni özel hastaneye de götürdüler fakat Siirt'e getirmeleri için rica ettim. Bağış'a geldim ve iyileştim. Emeklerinden dolayı kendilerine müteşekkiriz" dedi.

Siirt\'te 49 Yıldır Şifa Dağıtıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'te 49 Yıldır Şifa Dağıtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement