Şırnak'ta Doktora Saldırıya Tepki - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta Doktora Saldırıya Tepki

Şırnak\'ta Doktora Saldırıya Tepki

Şırnak Devlet Hastanesi'nde görevli tek kardiyoloji uzmanı Dr. Deniz Elçik'in hasta yakınları tarafından dövülmesi, sivil toplum örgütleri tarafından alkış ve zılgıtlarla protesto edildi.

02.02.2015 16:51

Şırnak Devlet Hastanesi'nde görevli tek kardiyoloji uzmanı Dr. Deniz Elçik'in hasta yakınları tarafından dövülmesi, sivil toplum örgütleri tarafından alkış ve zılgıtlarla protesto edildi.

Şırnak Devlet Hastanesi'nde 30 Ocak günü hastaneye getirilen Yusuf A., doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Dr. Deniz Elçik, hastanın kurtarılamadığını söyledikten sonra ölen kişinin yakınları tarafından dövüldü. 20 gün iş göremez raporu verilen Dr. Elçik, saldırganlardan şikayetçi oldu. Elçik'e yapılan saldırı bugün hastane önünde Devlet Hastanesi Başhekimi Ali Hıdır Kayışoğlu, Tabipler Odası Başkanı Azad Karagöz'ün de aralarında bulunduğu doktor ve sivil toplum örgütleri tarafından kınandı. Hastane önünde, 'Bu şiddet sona Ersin' ve 'Tek kardioloji doktorumuz darp edildiğinden dolayı bu hastanede kardiolog yoktur' yazılı pankart açıldı. Şırnak Devlet Hastanesi Başhekimi Ali Hıdır Kayışoğlu, şöyle dedi:

"Geçtiğimiz Cuma akşamı hastanemizde çalışan kardiyoloji uzmanı Deniz Elçik, ciddi anlamda darpa maruz kalmıştır. Ondan dolayı yürüyememekte, günlük fonksiyonlarını hayati işlevlerini yerine getirirken zorluklar çekmektedir. Bundan dolayıdır ki Şırnak Devlet Hastanesi'nin kardiyoloji poliklinik hizmetleri aksamaktadır ve bir sürede aksamaya devam edecektir. Bildiğiniz gibi sağlık çalışanlarına yönelik şiddet alışkanlık haline geldi. Bundan 3 yıl önce Ersin Aslan'ın ölümü de hala kanayan bir yaramızdır. Kanayan yaraların telafisi yapılmamışken yeni Ersinler, yeni Denizler vermek istemiyoruz. Bu olayın hukuki takipçisi olacağız. Olmaya devam edeceğiz. Ayrıca bölge halkına da duyarlı davrandıkları için teşekkür ediyoruz kendilerine."

Kayışoğlu, hasta yakınlarının ihmal olmasına gerçekten inanmaları halinde doktoru dövme yerine soluğu adliyede almaları gerektiğini anlatırken, "Adliyede bu konuda bir şikayet var mı? Doktorumuzdan neden şikayette bulunmuyorlar. Ama biz haklı olduğumuzu bildiğimiz için gerekli şikayetlerde bulunduk. Olayın takipçisi olacağız" dedi.

Şırnak Tabipler Odası Yöneticisi Nebahat Sunar, hemen her gün sağlıkta şiddet haberleriyle karşılaştıklarını belirterek, sağlık emekçilerinin yaşamının tehdit koşulları altında her geçen gün daha da tehlikeye girdiğini anlatırken şöyle dedi:

"Her gün bir arkadaşımızın hastane koridorlarında tehdit, darp edilmesine, hatta katledilmesine tanık oluyoruz. Sağlık çalışanları ülkenin dört bir yanında her gün şiddet görmeye devam ediyor. Cuma günü de Deniz Elçik ve bir hemşire arkadaşımız hasta yakınları tarafından darp edilmiştir. Yetkililere sesleniyoruz; bu şiddet daha ne kadar sürecek? Sağlıkta şiddeti azaltmaya yönelik yasal düzenlemeler yeterli olmadığından sağlık çalışanına sözlü saldırı, tehdit, taciz ve fiziksel şiddet uygulayanlar dışarıda elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Ertesi gün bir başka sağlık çalışanı için tehdit oluşturmaya devam ediyor. Bu olay nezdinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınıyor, sorumluları sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz ve bu olayın hukuki açıdan takipçisi olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz." - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta Doktora Saldırıya Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement